Altan Erdonan is een nieuwe hoofdredacteur AT5


Altan Erdogan wordt per 1 oktober de nieuwe hoofdredacteur van AT5. Erdogan is op dit moment hoofdredacteur en directeur van Folia en HvanA. Na een zorgvuldige sollicitatieprocedure hebben de redactieraad en de directie van AT5 een gezamenlijk gedragen keuze gemaakt voor Altan Erdogan. 

Altan Erdogan (54) studeerde in 1991 af aan de School voor Journalistiek in Utrecht en werkte in zijn eerste jaren als verslaggever en eindredacteur voor het Haarlems Dagblad, Het Parool en de Volkskrant. In 2002 werd Erdogan eindredacteur en adjunct-chef van Volkskrant Magazine. Vier jaar later werd hij hoofdredacteur voor het nieuwe weekblad Volkskrant Banen. Eind 2007 werd hij hoofdredacteur bij Nieuwe Revu. Tussen 2012 en 2014 werkte Erdogan onder andere als hoofd communicatie en als programmamaker bij de VARA, waar hij sinds 2010 hoofd informatieve programma’s was. In april 2015 werd Erdogan hoofdredacteur-directeur van universiteitsblad Folia, toen nog voor zowel de Universiteit als de Hogeschool van Amsterdam. Drie jaar later werd onder zijn leiding het aparte online magazine voor de hogeschool HvanA opgezet.

Altan Erdogan: “AT5 is voor mij de onbetwiste nieuwszender in Amsterdam. Samen met de redactie en de directie wil ik de positie van AT5 verder versterken en spannende, verrassende journalistieke items gaan maken. Online, op sociale media en met video.”

Robin Antonisse, voorzitter redactieraad: “We zochten een journalist in hart en nieren, iemand met een breed netwerk in Amsterdam en een boegbeeld voor AT5. Met Altan hebben wij dit in huis gehaald. De redactie kijkt uit naar de samenwerking met onze nieuwe hoofdredacteur. Het worden weer bijzondere tijden in de stad met de verkiezingen voor de deur. We kunnen dus gelijk aan de slag. Ook spreken wij onze dank uit aan collega Menko Arends, die in heel onrustige tijden een stap naar voren heeft gezet om als ad interim adjunct-hoofdredacteur leiding te geven aan de redactie.”

Alphons Martens, directeur-bestuurder: “Voor AT5 is het belangrijk een zeer ervaren journalist aan het roer van de redactie te hebben staan, iemand met een sterke verbondenheid met Amsterdam en begrip voor wat er in de stad leeft en speelt en met Altan denken we die persoon gevonden te hebben. Ik heb er vertrouwen in dat Altan met de redactie kan gaan werken aan de toekomst van AT5 en met SALTO en partners in de stad de positie van de Publieke Om

3 Comments

  1. In Amsterdam van de daken schreeuwen dat je een enorm netwerk hebt, dat is vragen om moeilijkheden. Ik heb nog nooit van deze kandidaat gehoord. Gezien de bijzondere achternaam is dat een extra tegenvaller. Ik ga morgen eens informeren hier en daar… “Ken jij ene Erdogan hier in de stad die in de journalstiek zit?”

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*