Alexander Stevens (Grand Prix Radio): ‘Ik zie meer toekomst in autoradio’s met internet dan DAB+’

Alexander Stevens met zijn Grand Prix Radio-team

In aanloop van de Online Radio Awards interviewen wij diverse online radiomakers en podcasters. Ditmaal Online Radio Award 2018-winnaar Alexander Stevens (Grand Prix Radio).

Bij de eerste editie van de Online Radio Awards won Grand Prix Radio de prijs voor beste Online Station. Wat hebben jullie van deze overwinning gemerkt?
Veel landelijke media pakten het op en we hebben zeker een positieve herinnering aan die eerste editie. Waarbij de organisatie van de Awards een compliment verdient want het was een geslaagde start van wat hopelijk jaarlijks blijft terugkeren en duidelijk aangeeft dat online radio een grote toekomst heeft. 

Grand Prix Radio is direct te beluisteren via GrandPrixRadio.nl, maar jullie zijn ook op tientallen online radioplatformen te vinden. Welk distributieplatform is het belangrijkst voor jullie?
Onze website en app zijn verreweg het belangrijkst. Vorig najaar zijn we ook gestart met het grootste portal, Nederland.FM, om tijdens de raceweekenden daarop aanwezig te zijn. Dat werkt goed. En we merken dat ook steeds meer mensen radio luisteren via hun tv in de huiskamer.

Wat doen jullie om jullie luisteraars vast te houden en regelmatig terug te laten keren?
Perfect gebalanceerde muziekmix, ervaren jocks en regelmatig autosport-updates met goede en unieke journalistieke inhoud. Wij hebben bijvoorbeeld Olav Mol en Jack Plooij vanaf het circuit met Max Verstappen en andere coureurs. Dat is unieke content. Fans weten dat te waarderen. 

Jullie zijn onlangs ook gestart met een podcast. In hoeverre is de podcast anders dan jullie online station?
De podcast ‘Formule 1 aan Tafel’ is onderdeel van Grand Prix Radio en wordt gemaakt door de mensen achter het station. Het geeft de mogelijkheid om bij bepaalde onderwerpen meer de diepte in te gaan en er meer tijd voor te nemen. Dat is het voordeel van onze podcast. Waarbij we wel de journalistieke kwaliteit en ‘vorm’ van de podcast goed bewaken en het een duidelijk Grand Prix Radio product laten zijn.

Steeds meer autoradio’s zijn connected. Gaat dit grote invloed hebben op de populariteit van online radio?
Ik zie meer toekomst in autoradio’s met internet dan DAB+. Behalve de kosten voor de broadcaster is DAB+ ook voor de consument minder economisch dan internet. 

Jullie kregen bij de eerste editie een heel groot aantal stemmen binnen om genomineerd te worden. Verwachten jullie dit jaar ook weer voldoende stemmen voor een nominatie? 
Grand Prix Radio heeft een grote en fanatieke achterban en schare fans dus die nominatie komt er wel. De vraag is echter of de jury het aandurft om opnieuw te stemmen voor ons als ‘beste online radiozender’. Want er is afgelopen jaar geen online radiozender bij gekomen die beter klinkt -hahaha!

En dan de belangrijkste vraag: Wat zijn jou verwachtingen van de prestaties van Max Verstappen dit jaar?
Max Verstappen is een absolute sensatie in de Formule 1 dus ook dit seizoen zal hij garant staan voor mooie acties en overwinningen. Nederland mag trots zijn op zo’n groot talent wat de komende jaren alleen maar meer zal gaan verbazen. 

Kijk voor meer informatie op www.onlineradioawards.nl
Dit interview is mede mogelijk gemaakt door ondersteuning van Stichting Hilversum Marketing.Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*