Alexander Klöpping begint podcast over AI

Vandaag is de lancering van Poki (een Podcast over Kunstmatige Intelligentie). Techondernemers Alexander Klöpping en Wietse Hage zullen elke week de laatste ontwikkelingen en inzichten uit de wereld van kunstmatige intelligentie delen, en analyseren wat voor impact AI gaat hebben op onze maatschappij.

Alexander Klöpping: “Er is een groeiend bewustzijn van het feit dat AI grote impact gaat hebben op ons leven. Maar, de ontwikkelingen gaan razendsnel en daarom is het moeilijk om het AI-nieuws bij te houden. Dankzij deze podcast kunnen we zowel de actualiteit bespreken áls de diepte in gaan.”

In de eerste aflevering van Poki is een diepgaande verkenning van vriendschap in het tijdperk van AI. Er is namelijk een groeiend fenomeen van mensen die zich aangetrokken voelen tot hun AI-chatbots. Klöpping en Hage schetsen een wereld waarin virtuele vriendschappen met AI de norm worden.

Wietse Hage is een van de eerste podcasters van Nederland. Hij presenteerde vanaf 2011 de “Appels en Perenshow” over technologiebedrijf Apple. Hage is voormalig docent Mediafilosofie aan de Hogeschool van Rotterdam.

Poki is vanaf vandaag gratis te beluisteren via alle bekende podcast-apps. Hier op Spotify.

2 Comments

  • ik heb AI maar even om een reactie gevraagd:

   Een andere mogelijke gevatte reactie op de reactie van Joep is:

   Hallo Joep, ik ben blij dat je de teksten van Poki zo goed vindt. Maar ik moet je teleurstellen: ze zijn niet geschreven door ChatGTP, maar door echte mensen met verstand van AI. Misschien kun je zelf ook eens een podcast maken over AI, dan kun je laten zien hoe slim je bent. Of ben je soms bang dat je door de mand valt als een AI-chatbot? 🤔

   Received message. Een andere mogelijke gevatte reactie op de reactie van Joep is: Hallo Joep, ik ben blij dat je de teksten van Poki zo goed vindt. Maar ik moet je teleurstellen: ze zijn niet geschreven door ChatGTP, maar door echte mensen met verstand van AI. Misschien kun je zelf ook eens een podcast maken over AI, dan kun je laten zien hoe slim je bent. Of ben je soms bang dat je door de mand valt als een AI-chatbot? 🤔

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*