Akwasi gaat zich richten op Omroep Zwart

Rapper Akwasi heeft gisteren een Edison gewonnen voor zijn videoclip bij het nummer Extase. Hij maakte direct bekend voorlopig te stoppen met muziek maken om zich te richten op zijn aspirant-omroep Omroep Zwart. 

7 Comments

 1. Wat Akwasi er niet bij verteld is dat hij gewoon niet meer op een podium durft te gaan staan en daarom stopt met muziek maken en optreden. Toch verder zijn kont draaien in omroep zwart. Dit zo de laatste persoon in Nederland moeten zijn die een eigen omroep kan beginnen. Akwasi is een gevaar voor het openbare leven met hele enge gedachtes. Deze man hoort gewoon vervolgt te worden opruiing en haatzaaien.

 2. De nazaat van de slavenmakers en slavenverkopers stam Ashanti in Ghana.
  Wel trots op zijn afkomst maar dat wil hij niet meer weten. Hij wil niet verantwoordelijk gesteld worden voor wat zijn voorouders hebben gedaan, maar stelt ons wel verantwoordelijk voor wat onze voorouders hebben gedaan.

 3. Iemand die ‘Minder, minder, minder” roept over Marokkanen tegen een toch wat rechts conservatieve achterban vinden we prima en hoeft niet vervolgt te worden. Maar deze jongen moet worden vervolgd voor opruiing en haatzaaien? Zo werkt het helaas niet… juist een klein beetje verdieping in waar zijn haat vandaan komt zou mensen sieren. Constructief is er niets gedaan aan zwarte piet om het geluid van deze mensen eens te horen. Je kan het niet blijven onderdrukken. Dus gesprek aan gaan en een plan opzetten hoe we in de komende 15 jaar een transitie gaan bewerkstelligen zodat iedereen het een feest blijft vinden dat toekomstbestendig is. Iedere cultuurontwikkeling vind ergens zijn oorsprong en is vaak ook uit onwetendheid van die tijd geboren maar is met de kennis van nu toch niet te ontkennen.
  Akwasi moet zelf inderdaad niet de spreekwoordelijke slavenkaart trekken, maar mag wel vinden dat we voor racisme of nadelen van het VOC verleden een stukje moeten reserveren in onze samenleving.
  Dat het Rijksmuseum eens verder heeft gekeken naar hoe de schilderijen bijvoorbeeld in die tijd met oa slavenhandel werden gefinancierd en dat ook vertellen is wat deze groep wil. Niet dat wij zich onderwerpen aan hen waar velen bang voor zijn, dat zal je leren als je open het gesprek aan gaat. Compensatie voor over-overgrootouders die slaven waren is daarbij onzin, want een groot deel van de Nederlandse voorouders werkten ook hun hele leven op het land om ieder kind een aardappeltje te kunnen voeden.
  Persoonlijk vind ik het ook oprecht jammer dat hij tijdelijk stopt met muziek maken want daar zat juist zijn kracht en wist die mensen aan te zetten to nadenken. Zijn muziek is oprecht cultuurverrijking en bracht nieuwe generaties in aanraking met oude Nederlandse artiesten als Bram Vermeulen. En voegde een vleugje van ritmische Afrikaanse/Antiliaanse roots toe om die stijve Nederlandse horkenheupen lekker op muziek te laten bewegen.

  • Het Tembu volk in Zuid-Afrika schildert zijn jongeren bij hun besnijdenis wit. Is dat racisme?Nee natuurlijk niet, dat is cultuur. Net zoals Zwarte Piet onze cultuur is. Leuk feitje daarbij is dat zowel Walter Sissulu als Nelson Mandela behoren tot het Tembu volk en dus wit geschildert zijn

 4. Stelletje racisten hier wel hoor. Het is toch een vrij land. Jullie hebben Thierry en Ome Wilders al. Laat even iemand met een ander denkbeeld ook dan.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*