Afshin Ellian maakt zich zorgen over eenzijdigheid NPO

Rechtsgeleerde Afshin Ellian vindt het heel zorgelijk dat er vanuit de NPO vrijwel alleen negatieve reacties te horen zijn over Forum voor Democratie en Thierry Baudet. Dat zei hij deze week in het WNL-programma ‘Goedemorgen Nederland’ op NPO 1. Ellian vindt dat er vanuit de NPO een diverser geluid te horen moet zijn.

Ellian meent er bij de NPO een betere balans moet komen tussen rechts en links geluid. “Als je ’s ochtends Radio 1 aanzet, word je er helemaal gek van. Het is gewoon een linkse kerk. Dat mag, maar niet elke dag. Het moet een diversiteit aan opinies zijn.”

7 Comments

 1. Ellian heeft het grootste gelijk!
  De werkdagen ochtenden van KRO/NCRV zijn afgrijselijk om te beluisteren.

  De dame (PLAG?) welke (meestal) de presentatie doet is zeer vooringenomen en geheel niet een ONAFHANKELIJKE journaliste. Andere meningen (dan de hare) worden resoluut afgebroken en valt ze op ieder moment in om door te drammen.

  ‘GASTEN” zijn meestal ook van de “linkste kerk” en een beetje “Rechts” geluid word in de kiem gesmoord!

  Naar aanleiding van het programma “Taalstaat” van Frist Spits afgelopen zaterdag mijn lidmaatschap opgezegd. Deze “spits” moest ook zo nodig meerdere keren FVD framen om te beginnen met een hatelijk opmerking over Mr. T. Hiddema. Heel slecht voor de bloeddruk!

  KRO/NCRV = een platvorm geworden voor de linkse kliek (de goedmensen). Zij hebben het gelijk en niemand anders. Walgelijk en verre van ONAFHANKELIJKE journalistiek!

  Wanneer komt Sjors Fröhlich weer zijn linkse praat verkondigen?

  • Mijnheer doctorandus J(an?) Mastenbroek: u LULT uit uw rechterschouder. Als je met alleen het RECHTER oog kijkt, dan zie je vanzelf slechts het linker deel van uw gezichtsveld!

   • Cerebraal is er in elk geval sprake van het “optisch chiasma”: een flink deel van wat in het rechteroog komt, wordt neurologisch geprojecteerd in het linker deel van de visuele cortex.

 2. Drs. J. Mastenbroek…………zeker niks anders te doen? Vast geen echte naam.
  Ik was 39 jaar radioprogrammamaker en heb nooit iets gemerkt tijdens m’n P.O. jaren van de z.g. door u zo gehate “Linksigheid”.
  Ik ben er trots op. ( Radio Veronica 1967-1974 en TROS radio 1974-2006)
  En oh, ja, het is m’n echte naam.

 3. Ik vind dat gezeur over de z.g. linkse eenzijdigheid van de PO ook ontzettend afgezaagd. Sinds de Tweede Wereldoorlog hebben we bijna altijd centrum-rechtse kabinetten gehad. Alleen het kabinet Den Uyl (1973-1977) was met enige moeite centrum-links te noemen (KVP, ARP, D66, PPR en PvdA) met gedoogsteun van CHU. De kabinetten Kok (PvdA/VVD/D66:1994-2002) waren zeker niet links. De publieke omroep is in haar volledige breedte kritischer en onafhankelijker geworden, maar echt niet monomaan “links”. De WEL radicaal rechtse partijen PVV en FvD zijn kennelijk bang dat ze in het huidige bestel onvoldoende aan het woord komen. Maar ze komen juist ZELF vaak niet opdagen, als ze uitgenodigd worden. Ze zeiken tegen een niet bestaande muur.

  • Dat is waar. Maar ook Drees leidde kabinetten met een sterke KVP daarin. Dus onversneden “links” waren deze regeringen evenmin.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*