Aether live: talkshow over Mediastad Hilversum

Altijd al meer willen weten over ons omroepverleden? Kom dan donderdagmiddag 12 oktober naar Beeld en Geluid voor de derde editie van Aether Live. Kwartaalblad Aether (over de geschiedenis van de omroep en de fonografie) houdt vier keer per jaar een speciale bijeenkomst voor lezers en andere geïnteresseerden.

Onderwerpen uit het blad staan centraal en worden verder uitgediept. Tijdens deze editie vertelt Erik van Veen over Walhalla Symfonie, het KRO-radioprogramma uit de jaren ’80 vol elektronische muziek. Wim Bekkers, van 2000 tot 2016 directeur van het NICAM, gaat in op de achtergronden en historie van Kijkwijzer.

En herinnert u zich de hoofden-affaire van Brandpunt-journalist Willibrord Frequin nog? Mediahistoricus Bas Agterberg maakt een reconstructie van deze nepnieuws-affaire om vooruit te blikken op de tentoonstelling Nieuws of Nonsens, die vanaf 2 november te zien is bij Beeld en Geluid.

Aether Live – op donderdagmiddag 12 oktober van 15.30 tot 17.00 uur bij Beeld en Geluid. Toegang inclusief koffie of thee: €7,50 (museumkaart:gratis). Inschrijven kan hier

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*