Advertentieuitgaven aan social video’s door het dak

De uitgaven voor sociale video-advertenties in de Verenigde Staten zullen tussen 2019 en 2021 met 44% stijgen tot 14,89 miljard US $ en goed zijn voor 30,4% van de totale videoadvertentie-uitgaven. Dat meldt onderzoeksbureau  eMarketer.

Het onderzoeksbureau schat dat Twitter’s videoadvertentie-inkomsten in 2021 US $ 1 miljard zullen passeren, terwijl Snapchat’s videoadvertentieactiviteiten in 2021 op jaarbasis met 19,9% zullen groeien tot USD 727,4 miljoen.

Paul Verna (eMarketer): “Video staat centraal op sociale platforms die ooit tekst- of fotocentrisch waren. Dit geldt voor Facebook, Instagram, Twitter, Snapchat en zelfs Pinterest. Niet alleen besteden jongere gebruikers steeds meer tijd aan het bekijken van video’s op deze platforms, maar ze delen ook clips tussen hun volgers, waardoor merkboodschappen kunnen worden versterkt.”

Volgens eMarketer-onderzoek in het vierde kwartaal van 2018 zei 60% van de respondenten dat ze Facebook gebruiken om online video te kijken, terwijl 35% Instagram, 21% Twitter en 18% Snapchat gebruikte om video’s te bekijken.

Hoewel YouTube niet is opgenomen in de voorspellingsprognose voor sociale videoadvertenties van eMarketer, gaf 90% van de respondenten aan dat ze het platform hebben gebruikt om video te bekijken.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*