Ad Visser presenteert de Toppop test

‘Mister Toppop’ Ad Visser presenteert op 29 december de quiz over 50 jaar Toppop-geschiedenis. 
Met veel legendarische fragmenten uit het Toppop-archief: van ABBA tot de Dolly Dots, van David Bowie tot Julio Iglesias, van BZN tot de Jackson Five en nog veel meer. Aangevuld met smeuïge anekdotes over de artiesten en hun optredens in de Toppop-studio. En ook danseres Penney de Jager ontbreekt natuurlijk niet. In de studio worden de vragen beantwoord door bekende Nederlanders. Het publiek kan thuis meespelen via de NPO 3-app. 
Toppop test | woensdag 29 december om 20.25 uur op NPO 3

4 Comments

 1. Ik kwam in Hilversum werken als plugger in 1971 misschien ’72 en het summum van spannend was de dinsdagmiddag !! Want dan werden de uitnodigingen voor TOPPOP bekend gemaakt. Mijn collegae en ik werden ’n tikkie nerveuzig, want iedereen had natuurlijk de beste plaat, de grootste kans op ’n vette hit of het aantrekkelijkste zangeresje !! Jessie Winkelman en Geert Popma waren de goed nieuws brengers of kregen de grootste verwiiten !! Als ’n zwijgzame Koning zat Ad Visser, meestal met ’n coltrui, aan het hoofd van de tafel om weetjes te verzamelen over de uitgekozen acts die aan het eind van de week, meestal op vrijdag moesten komen opdraven voor ’n opname van het befaamde TOPPOP . Op zulke vrijdagen kwam je , de latere grootheden tegen , Mercury stond te biljarten in de kantine tegen ’n zusje Pointer en Normaal sloopte gezellig ’n kleedkamer. the Sweepers met 8 man/vrouw kochten de stroopwafel voorraad op en Bowie zei dat’ie zó weer terug naar Londen moest. Regisseur Rien van Wijk wist het iedere week opnieuw het geheel is goede banen te leiden..Het zijn teveel hartveroverenden momenten geweest om op te noemen, maar wat ’n super tijd is dat geweest. En Ad ???? Hij bleef de rust en koning zelf, alsof het allemaal héél gewoon was !!!!!

 2. Tegenwoordig erger ik mij wel vaak aan de mediaoptredens van van Ad Visser.
  Hij straalt altijd maar uit van “Ik weet alles en ben de beste”……………..

  Mijn moeder zei dan altijd”artiesten he?’

 3. Als AVROTROS Nederland een plezier zou willen doen dan is dat dit programma te laten terugkeren. De presentatie zou dan niet door Ad moeten worden gedaan maar door een jong, fris energiek en sprankelend iemand of een andere optie is dat er naast Ad en Penny iemand anders komt te staan.

  En de tune van het programma aanpassen naar:

  AVROTROS TOPPOP. Presenteert: de mega top 50!

  En de tune tussen de optredens door zou zo kunnen klinken: hé, hé, hé, AVROTROS TOPPOP! TOPPOP yeah!

  Met een paar wijzigingen kan het nog wel even mee.

  Degene die dan naast Ad zou kunnen staan is 3FM DJ Rob Jansen of Frank van der Lende. Corné Klijn is een prima voice-over.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*