Aantal Videoland-abonnees stijgt naar ruim 1,2 miljoen

RTL Group sloot de eerste helft af met 6,041 miljoen betalende abonnees voor haar streamingdiensten RTL+ in Duitsland en Hongarije en Videoland in Nederland. Dit is een stijging van 34,1% ten opzichte van de 4,506 miljoen een jaar eerder.

De samenwerking met Deutsche Telekom droeg sterk bij aan de groei van RTL+, dat een stijging van 31% zag tot 4,489 miljoen abonnees. Videoland groeide met 17,5% tot 1,268 miljoen abonnees. In Hongarije had RTL+ 0,285 miljoen abonnees. De streaminginkomsten van RTL Group bedroegen €152 miljoen, een stijging ten opzichte van €130 miljoen vorig jaar. RTL Group mikt op 10 miljoen abonnees en €1 miljard omzet in 2026. De totale inkomsten in H1 waren €3,1 miljard, een daling van 5,1% vergeleken met vorig jaar.

8 Comments

 1. Als ze nou ook nog eens wat hun belabberde beeld kwaliteit doen van hun content en gewoon in Full HD hun video’s publiceren net als NLZIET en Netflix die zelfs meerdere en nog betere kwaliteiten levert, dan wordt het nog eens wat met Videoland.

 2. 10 miljoen? Denk dat ze door een roze bril kijken want een hype is zo weer voorbij Nu zijn die videodiensten hot, maar dat waren de videotheken ook. Er zal een verzadigingspunt komen , want het leven bestaat niet uit alleen filmpjes kijken
  en als je niet elke dag kijkt, maar een paar keer per week is het vrij duur.
  streamingdiensten heb je eigenlijk niet nodig het is een verlengde van het tv kijken waar je dan extra voor betaald. tv programma`s , series films horen op een zender uitgezonden te worden daar zijn ze voor opgericht , en niet je beste series en films op een betaal dienst aanbieden , vind dat ergens verlakkerij

  • Volgens mij ben je blijven hangen in 1998 als ik je reactie zo lees. Lineaire kijktijd neemt al jaren af.. maar jij denkt dat dit de toekomst is?

  • Je kunt dit wel vinden, maar dit soort diensten zijn blijvend en het is ook geen hype. Het gemak en weinig tot geen reclame dat is een verademing ten opzichte van TV. De wereld bestaat niet enkel uit filmpjes kijken, maar mensen hebben wel behoefte aan entertainment.

 3. Grootste afnemer van Videoland zijn de loterijen die halfjaar abonnementen als prijs weggeven. Wat zou er over blijven als je dat aftrekt van die 1,2 miljoen abonnementen?

 4. 20000 zenders?
  Maar het komt dus door de Duitse en Hongaarse tak van Videoland.
  Misschien zijn er een paar Duitse “Vintage”sexzenders bij gekomen?

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*