Aandeel Roku veert op na massaontslag

In een verrassende wending stegen de aandelen van de videostreamingdienst Roku met 10% na de aankondiging dat het bedrijf 10% van zijn personeel zal ontslaan als onderdeel van een breder kostenbesparingsplan.

Het Amserikaanse bedrijf, dat al eerder dit jaar personeel had laten gaan, zag zijn aandelenkoers stijgen tot net boven de $92, dicht bij het 52-weken hoogtepunt. Naast de ontslagen, zal Roku ook kantoorruimtes sluiten en een deel van de content op zijn streamingplatform verwijderen. Deze maatregelen zullen naar verwachting leiden tot aanzienlijke financiële verliezen op korte termijn, maar het bedrijf heeft een optimistischere financiële prognose voor het huidige kwartaal afgegeven dan eerder verwacht.

Analisten suggereren dat de nieuwe CFO, Dan Jedda, achter deze drastische stappen zit om het bedrijf weer op het juiste spoor te krijgen. Ondanks de recente opleving zijn de aandelen van Roku nog steeds aanzienlijk gedaald ten opzichte van hun piek in 2021. Kritische stemmen, zoals analist Michael Nathanson, waarschuwen dat Roku meer zal moeten investeren om concurrerend te blijven in de verzadigde markt. Ondertussen blijft Ark Invest, geleid door Cathy Wood, de grootste aandeelhouder van Roku met een belang van bijna 10%.

Roku, dat eind 2022 ongeveer 3.600 werknemers had, kondigde in november en maart ook al aparte ontslagrondes van elk 200 werknemers aan.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*