Onderzoek: Aandacht voor lineair en VOD het grootst op het TV-scherm

Afgelopen najaar heeft SNPTV, de Franse zusterorganisatie van Screenforce, een onderzoek uitgevoerd naar de rol van aandacht in het overbrengen van merkboodschappen en de prominente rol die het grote scherm hierbij speelt. Screenforce heeft de resultaten van dit onderzoek samengevat.

Aandacht wordt steeds belangrijker

Consumenten worden dagelijks aan meer dan 1200 reclameboodschappen blootgesteld. Dit benadrukt het belang van aandacht en het meten daarvan voor succesvolle campagnes. Het onthouden van de merkboodschap blijft daarbij cruciaal.

Onderzoeksopzet en resultaten

Het onderzoek werd uitgevoerd met behulp van eyetracking brillen, waarbij zestig respondenten (18-65 jaar) 25 minuten TV keken met commercials. De aandachtsspanne voor een 20 seconden durende commercial bleek gemiddeld 16 seconden te zijn, met een Video Attention Ratio (V.A.R.) van 80% op lineaire TV.

Bij BVOD/YouTube content (35 minuten, 35 respondenten) was de positieve V.A.R. voor BVOD 84%, terwijl YouTube 69% behaalde. Online video scoorde lager in aandacht met slechts 28% van de commercials langer dan 2 seconden bekeken.

Conclusie

De resultaten onderstrepen de kracht van het grote TV-scherm en lineaire TV-content in het vasthouden van aandacht voor commercials. De combinatie van deze elementen biedt de beste context voor merkboodschappen.

Screenforce heeft de gedetailleerde presentatie van dit onderzoek beschikbaar gesteld voor verdere inzichten.

Download de PDF hier

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*