Frits Sissing en Marlijn Weerdenburg presenteren 21ste editie van het Musical Awards Gala

Heel Nederland kan zich opmaken voor de 21ste editie van het Musical Awards Gala. Op maandag 15 mei wordt de rode loper uitgerold en worden live vanuit het Circustheater Scheveningen de prestigieuze Musical Awards uitgereikt. Frits Sissing en Marlijn Weerdenburg presenteren dit jaar de feestelijke liveshow. Tijdens de show zijn er optredens die een voorproefje geven van musicals die nu en komend seizoen in de Nederlandse theaters te zien zijn. 

Het afgelopen jaar zijn er veel grote en kleinere producties in première gegaan die zeer goed zijn ontvangen. ”Het is een prachtig musicaljaar geweest,” laat presentator Frits Sissing weten. Op 15 mei horen de genomineerden of ze deze mooie prijs mee naar huis mogen nemen. ‘En uiteraard krijgen we een fantastisch voorproefje van de musicals die momenteel en komend seizoen in de theaters te zien zijn.’

Tijdens de show wordt het publiek getrakteerd op onder andere optredens van Disney’s AIDA Les Misérables en kan er meegezongen worden met de klassiekers Mamma Mia! en Grease, waarvan de twee hoofdrolspelers ook de winnaars waren van het AVROTROS programma Op zoek naar…

Ook wordt er op bijzondere wijze stilgestaan bij het 12,5 jarige jubileum van Soldaat van Oranje. Daarnaast wordt het jubileumjaar van Simone Kleinsma gevierd met de eerste musical die speciaal voor haar geschreven is: De Hospita. 

De vakjury van de Stichting Musical Awards maakt later deze maand bekend wie voor welke award genomineerd is. Ook de nominaties voor de twee publieksprijzen, de beste musical van het jaar en de beste familiemusical, worden dan onthuld. 

Musical is één van de best bezochte podiumkunsten van ons land. Het inspireert, emotioneert en verbindt. AVROTROS biedt als omroep voor cultuur al tientallen jaren een podium voor jong talent met een breed aanbod (musical)programma’s. 

Voor meer informatie over de Musical Awards ga naar: www.avrotros.nl/musicalawards of www.musicalawards.nl

Het Musical Awards Gala is op maandag 15 mei live te zien bij AVROTROS om 20.30 uur op NPO 1

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*