95% van de NVJ-leden gaat akkoord met verlenging Sociale Regeling Publiek Omroep

Ruim 95% van de NVJ-leden is akkoord gegaan met de verlenging van de Sociale Regeling voor werknemers bij de landelijke en regionale publieke omroepen. Hierin zijn alle regelingen opgenomen waar werknemers een beroep op kunnen doen als zij vanwege een reorganisatie hun baan verliezen, zoals een fatsoenlijke beëindigingsvergoeding en een outplacementbudget. De huidige regeling eindigt dit jaar en is nu verlengd tot 1 juli 2024.

De NVJ heeft de afgelopen weken over verschillende onderwerpen gesprekken gevoerd met de Publieke Omroep. De gesprekken hebben niet alleen geleid tot verlenging van de Sociale Regeling, maar ook tot een koopkrachtcompensatie van 750 euro bruto voor alle werknemers van de landelijke en regionale publieke omroepen.

Ook freelancers zouden in deze uitzonderlijke tijden gecompenseerd moeten worden voor de torenhoge inflatie. De NVJ is daarvoor een petitie gestart. Hierin roepen we de mediasector op om onder meer de tarieven van freelancers met 7% te verhogen voor lopende opdrachten bij alle mediaorganisaties.

Enquête Fair Practice Code Publieke Omroep

NVJ evalueert op dit moment samen met de Publieke Omroep de Fair Practice Code. Deze bindende afspraak met de landelijke en regionale omroepen geeft freelancers recht op een tarief van minimaal 150 procent van het cao-loon dat past bij het functieniveau van hun opdracht.

Binnenkort plaatst NVJ de Sociale Regeling op hun site.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*