50 jaar Ferry Maat’s Soulshow bij Radio Monique 918

Op 4 november a.s. is het exact 50 jaar geleden dat de allereerste Soulshow van Ferry Maat werd uitgezonden, toen nog op Radio Noordzee Internationaal, onder de titel: ‘Zondagmiddag soul op Noordzee’. Anno 2023 maakt Ferry nog wekelijks een Soulshow vanaf Bonaire, waar hij inmiddels alweer een tijdje woont.

Aan dit jubileum wordt uitgebreid aandacht besteed in het tweede uur van ‘de Vrienden van de Radio’ op zondagavond 29 oktober, van 20 – 21 uur op Radio Monique. Met jingles, tunes, historische fragmenten én een interview met mr. Soulshow himself die in de uitzending te gast is! Extra kers op de taart: in de uitzending verloten we een Soulshow-collectors item.

8 Comments

  1. Eigenlijk ’n grote schande dat zo’n instituut als Maat’s Soulshow bij ’n “ziekenomroep”als Radio Monique moet worden uitgezonden, ik ken Radio Monique niet, (dus zal er wel weer iemand roepen ‘praat er dan niet over’) maar is er dan géén ruimte bij één van de “grotere zenders”,zoals bv. Radio 2 , 3 of misschien zelfs wel radio 5 ??? Zou Daniel Dekker er misschien niet aan hebben gedacht( wellicht met z’n gedachten bij dat clubje uit amsterdam??) of ’n ander baasje ? Misschien het radio directeurtje, kan nu even niet op z’n naam komen, maar ik bedoel dat ventje die iedereen naait,,,,,en naar boven heel veel likt ?? Ferry Maat, een van de grote Radiomnakers wordt geëerd bij ’n Piratenzender,,,want de nationale zenders hebben er géén erg in of geen zin,,,,,,,,doe er Uw voordeel mee,,wie dan ook !!!!

    • Zeg Herman, je hebt absoluut een punt, maar Radio Monique is geen piratenzender (meer), maar een station dat legaal uitzendt op de AM en online streaming uitzendt. En waar we als ‘de Vrienden van de Radio’ (https://www.devriendenvanderadio.eu/) de muziek- en radiogeschiedenis in de breedste zin van het woord in ere houden. Dus vanzelfsprekend ook stilstaan bij 50 jaar Soulshow! Groeten, Henny Radstaak

  2. Ferry wordt ondergewaardeerd.. Hij stond in 2019 niet eens in ”de Top 40 van de grootste radiosterren van de afgelopen eeuw”

  3. Radio Monique eert hem niet alleen maar heeft ook een interview met Ferry Maat. Hij is dus betrokken bij dit jubileum op dit “piratenzender” . En ja, dat moet zeker bij een van de npo radiostations ook. Iig een programma waar de Tros bij betrokken is. Ieder mens is anders. Bart van Leeuwen had zijn jubileum anders dan een Frits Spits en bij Ferry Maat. De jubilaris moet er zelf ook maar zin in hebben.
    We kunnen wel stellen dat 1973 een mooi radiojaar was met deze 3 radiogiganten.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*