50 jaar Fabeltjeskrant in Beeld en Geluid

Koos Postema tijdens het event spreekt met de makers van vroeger en deskundigen van nu over de kracht en impact van de Fabeltjeskrant. Met een boekpresentatie én unieke sneak preview van de nieuwe 3D Fabeltjeskrant-animatieserie.

Vijftig jaar geleden las Meneer de Uil voor het eerst voor uit de Fabeltjeskrant. Generaties kijkbuiskinderen groeiden op met Bor de Wolf, Juffrouw Ooievaar, Lowieke de Vos en al die andere dieren uit het Grote Dierenbos. ‘Hatsjikidee’, ‘Tuut-tuut-tuut-tuut’ en natuurlijk ‘Oogjes dicht en snaveltjes toe’ zijn gevleugelde uitspraken die voor altijd in ons collectieve geheugen staan gegrift.

De succesvolle animatieserie kan gezien worden als een spiegel van de samenleving uit de jaren zestig, zeventig en tachtig. Met afleveringen rondom het Songfestival, vakantiespreiding, de paspoortenkwestie, de dierentelling en antidepressiva. En wat te denken van de fabels die indirect naar de Tweede Wereldoorlog verwijzen?

Koos Postema spreekt, precies op de dag dat de Fabeltjeskrant 50 jaar geleden voor het eerst werd uitgezonden, met de makers van vroeger- en deskundigen van nu over de kracht en impact van deze serie. Ook toont Postema de eerste beelden van de nieuwe 3D Fabeltjeskrant-animatieserie die op dit moment in de maak is.

Boekpresentatie

De bijeenkomst is tevens de boekpresentatie van Hallo Meneer de Uil, 50 jaar Fabeltjeskrant (Patrick Bremmers, uitgeverij Rubinstein). Dit boek vertelt het complete verhaal van de totstandkoming van dit unieke tv-instituut, de dieren uit Fabeltjesland en de mensen achter de schermen. Het boek staat bol van de mooie plaatjes en exclusief archiefmateriaal. Ontdek opnieuw de muziek, de dubbele bodems en de diepere lagen. Want dieren zijn immers precies als mensen.

Zaterdag 29 september 11:00 – 12:30 uur
€7,50 /Gratis met Museumkaart of BankGiro Loterij VIP-KAART
Tickets zijn hier te bestellen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*