5 vragen aan Erwin van der Zande (Bright)

Deze week werd de overname van Bright door RTL bekend gemaakt. Spreekbuis.nl stelde 5 vragen aan Erwin van der Zande (Manager Bright RTL Nederland).  

1.    Bright valt sinds deze maand onder RTL. Wat gaat er op gebied van content veranderen? 
Er komen vooral dingen bij. Bright Night keert weer terug, met de eerste op 4 juni tijdens de Dutch Technology Week op de High Tech Campus in Eindhoven. En we werken aan een nieuw tv-programma voor op het nieuwe RTL Z vanaf september. Hoog tijd dat er tech programma op tv komt in Nederland! 

2. Met slechts één website geld verdienen door middel van online advertising is de laatste jaren steeds lastiger geworden. Is dat ook de belangrijkste reden om Bright onder RTL te laten vallen? 
Dat is zeker een uitdaging maar Bright is meer dan alleen een website. Ons techfest Bright Day groeit met elke editie. De vijfde vindt plaats op 21 november in de Gashouder in Amsterdam. Nu Bright het tech platform wordt van RTL Z zijn onze vleugels sterker geworden, dat is geweldig. 

3. Wat zijn je hoogte- en dieptepunten in het 10 jarig bestaan van Bright? 
We hebben een onstuimige 10 jaar achter de rug.Tijdens ons tienjarige bestaan afgelopen februari heb ik een uitgebreid artikel op onze website hierover geschreven. 

4. Bright heeft heel wat direct- en indirecte concurrenten, waaronder Numrush, DutchCowboy en Freshgadgets.nl. Waarom heeft RTL juist jullie gekozen? 
Drie dingen denk ik: naamsbekendheid/reputatie, redactionele mix van tech en lifestyle, en Brights model met publishing, events en e-commerce. 

5. Waar moet de titel over 2 jaar staan? 
De ambitie is om hét tech platform van Nederland te worden voor iedereen die vol is van vernieuwing. The future looks bright! 

1 Comment

  1. Ik zag het progamma .wat over de e bike ging.Het ging over de schijfremmen.Een groot nadeel ben je vergeten.Omdat de remmen op olie druk werken heeft temp veel invloed..Heb mijn fiets in de auto gelegt .en ja de remmen knetter vast ivm uitzetting van de olie.Dan sta je stil.Heb tijdelijk wat olie weg laten lopen.maar remmen bijna niks meer..En je moet naar de fietsemaker om deze te ontluchten..Dat kan een leek niet zelf.Duidelijk verhaal toch.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*