3FM Serious Request van start met Glazen Huis in Amersfoort

Sander Hoogendoorn, Jorien Renkema, Rob Janssen en Frank van der Lende worden opgesloten in het Glazen Huis door de burgemeester van Amersfoort, Lucas Bolsius. Foto: NPO 3FM/Ben Houdijk

Zojuist sloot Lucas Bolsius, burgemeester van Amersfoort, de deur van het Glazen Huis achter 3FM-dj’s Sander Hoogendoorn, Jorien Renkema, Rob Janssen en Frank van der Lende. Daarmee is 3FM Serious Request officieel van start gegaan! De dj’s komen tot en met kerstavond samen met heel Nederland in actie voor het Wereld Natuur Fonds (WWF-NL) om de regenwouden in Zuid-Amerika te beschermen en te herstellen en zo klimaatverandering tegen te gaan.

Luisteraars kunnen hun steentje bijdragen aan het goede doel door als vanouds een plaat aan te vragen voor geld, een donatie te doen of zelf in actie te komen. Langskomen en ter plekke geld doneren via de brievenbus kan ook, bezoekers kunnen zich dan aanmelden via 3fm.nl/langskomen.

Rondom het Glazen Huis worden tal van activiteiten georganiseerd, waaronder een kerstmarkt en workshops in de oude Prodentfabriek. De opbrengst van de activiteiten gaat naar 3FM Serious Request. Op het terrein liggen ook kinetische dansvloeren in kleine kassen waar bezoekers met hun dansmoves energie kunnen opwekken. Deze energie wordt gebruikt om de temperatuur in het Glazen Huis in bedwang te houden. Zonder hulp van de dansers wordt het een broeikas in het Glazen Huis. Er liggen meerdere dansvloeren, zodat huishoudens op veilige afstand een bijdrage kunnen leveren en zo de dj’s helpen met verkoeling.

Publiek dat langs wil komen bij het Glazen Huis kan dat doen door zich vooraf te registreren, of dat ter plekke te doen via de website. Op vertoon van een coronatoegangsbewijs kunnen mensen de dj’s in het Glazen Huis bekijken. Bij de ingang wordt geteld hoeveel mensen het terrein betreden. Via een looproute worden zij langs het huis gevoerd, om vervolgens over de kerstmarkt het gebied te verlaten. Hosts op het terrein houden in de gaten of de doorstroom voldoende is. Binnen de toegangspoorten gelden de huidige maatregelen, zo houden bezoekers anderhalve meter afstand. Uiteraard volgt 3FM ten alle tijden de richtlijnen van het RIVM en kan er snel ingespeeld worden op eventuele wijzigingen van de maatregelen. Voor meer informatie, ga naar 3fm.nl/faq.

De productie van 3FM Serious Request en het Glazen Huis wordt zo duurzaam mogelijk gedaan. Naast dat bezoekers energie opwekken op de kinetische dansvloeren, liggen er zonnecollectoren op het dak van het Glazen Huis en wordt er gebruik gemaakt van de stroompunten in de Nieuwe Stad die allen groene stroom leveren. Hiermee bespaart NPO 3FM 10.000 liter diesel brandstof die anders gebruikt zou worden voor dieselgeneratoren en vermindert de CO2 emissie met 16 ton. Crew en dj’s eten de gehele week vegetarisch, om ook de vleesconsumptie te verminderen.

Traditiegetrouw zet 3FM Serious Request zich in de week voor kerst in voor het goede doel, dit jaar voor het eerst voor het Wereld Natuur Fonds. Van 18 t/m 24 december staan de radiozender en alle online en social kanalen van 3FM volledig in het teken van de actie en wordt er 24 uur per dag live radio en online content gemaakt vanuit Glazen Huis vanuit De Nieuwe Stad in Amersfoort. Sander Hoogendoorn, Frank van der Lende, Jorien Renkema en Rob Janssen zetten zich een week lang samen met Nederland in om zoveel mogelijk geld op te halen voor het Wereld Natuur Fonds om Zuid-Amerikaanse regenwouden te beschermen en te herstellen. Dit kan door een plaat aan te vragen, een donatie te doen of zelf in actie te komen. 3FM Serious Request is te volgen op NPO 3FM en de online kanalen van de zender, 24 uur per dag op televisie op NPO 1 extra (deze maand gratis te ontvangen via KPN kanaal 81, Ziggo kanaal 128 en T-Mobile kanaal 81) en via dagelijkse updates op NPO 1. Bezoek 3fm.nl/seriousrequest voor meer informatie.

9 Comments

 1. Wat een zure reacties lees ik hier. Ik vind het juist leuk om te volgen, zeker nu je zo weinig kan/mag doen! Goed doel, leuk team, lekkere muziekmix. Wel jammer dat er alleen vandaag publiek bij mocht zijn door de nieuwe lockdown maar ze verzinnen vast wel wat.

  • Ik waardeer de opzet van vorig jaar nu nog meer. Het inkijkje in de huiskamertjes. Het wandelen dat er stuk beter uitziet dan het dansen en de ruimte die ze hadden. Het glazen huis voelt dan ineens heel opgepropt. Per saldo leken ze in de loods meer lol met elkaar en de zoomers te maken, terwijl het glazen huis het echt moet hebben van de interactie.

   Bij Rob mis ik Wijnand en ook Sophie had van mij best weer mee mogen doen. Uiteindelijk zal ik vaker naar Missie538 dan naar Serious Request.

 2. Voor ouwe mopperkonten is er altijd nog Radio 2. Lekker alles al 100 jaar hetzelfde. Queen, Abba en vooral niet te snel allemaal. Gaaf. Of anders de lokale omroep van Stenders, al is dat vooral voor oude mannelijke mopperkonten.

 3. Mooi en oh zo broodnodig initiatief. Daar is Amersfoort groot in. Milieu gaat ons allen aan, onze gezondheid en die van onze kinderen is te belangrijk! Succes!

 4. Even Afwachten of Serious Request nu een sof of een succes wordt, want enerzijds is er door de harde lockdown geen tienerpubliek voor t Glazen Huis en wat altijd zo leuk was bij de brievenbus en voor de visual radio (altijd leuke tienermeisjes in beeld), maar anderzijds, alle jongeren zitten nu thuis en gaan wellicht veel en massaal luisteren. Ik zou als 3FM de komende dagen goed en veel luisteronderzoek doen …

  Maar door t wegvallen van de leuke visual radio ga ik nu niet veel kijken/luisteren, maar dacht voor volgend jaar dat 3FM met een of meer andere stations zou kunnen samenwerken, bijvoorbeeld met Radio 2, Radio 10 en, of Radio Veronica (en dan wat aangepaste programmering voor de extra zenders) en dan krijg je een potentiele Diedjee All Star-opstelling onder leiding van living legend publieks-doll, Mister Glazen Huis Gerard Ekdom met friends. Zo’n samenwerking gaat niemand schaden en levert alleen maar voor iedereen winst op, vooral voor de luisteraar, jong en oud. Wees is creatief met glas Hilversum …

  DJ

  Vandaag allerlei radiospotjes gehoord voor cultuurinstellingen die ondanks de lockdown niet zijn tegengehouden of aangepast. Dus zo roept Harm Eedens op om met zn allen naar Kroller Moller te komen, want met Kerst open. Zn gulp zal ie bedoelen, maar ze zullen wel gedacht hebben, Gewoon uitzenden op zondag, dan heeft iedereen t erover dat we ‘eg wel’ gesloten zijn, maar wie weet daardoor extra aandacht! QED.

  Zo tussen 18 en 21 op Radio 2 t jaaroverzicht van De Vurrukkullukke 15. Tis allemaal niet zo mn muziek, maar ga wel luisteren om de muziektemperatuur van 20-21 op te nemen. Mijn favoriete track dit jaarn is Leaving the door open door Silk Sonic (Bruno Mars en Anderson .Paak – spreek uit Peek!), ouwe Philly-sound in een eigentijds jasje. Dus … En Don Leo presenteert, want die heeft ook verstand van actuele muziek en niet alleen van Ellevis, Queen en – gaap – Bruce Springsteen.

  En waarschijnlijk ben ik vanavond ff te horen op Radio 2 tussen 23 en 00, meer verklap ik niet, maar ik zou er niet voor thuis blijven, o wacht … En altijd van je af snijden …

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*