‘3FM is geslachtofferd voor NPO Radio 2’

Patrick Kicken heeft in zijn nieuwe Radio.nl-column stevige kritiek op NPO Radiodirecteur Jurre Bosman.

Kicken: ‘Het is overduidelijk dat 3FM geslachtofferd is ten behoeve van NPO Radio 2. De meest recente luistercijfers laten zien dat de 1,9% die Radio 2 wint in een jaar tijd precies de 1,9% is die 3FM verliest. En dat is allemaal op één conto te schrijven: de rekening van Jurre Bosman.’

Het plan van Bosman om de oudere luisteraars van 3 naar 2 te krijgen en de oudste luisteraars van 2 naar 5 dient volgens Kicken niet het publieke belang.

Kicken: ‘Toen kwam het grote masterplan van Bosman. Alles moest anders. Radio 2 moest de grote publiekstrekker worden met klinkende namen als Ekdom, Staverman, Stenders en De Wild. Wat ‘gelukt’ is want ze zijn de nummer 1. Maar ten koste van wat?’

NPO Radio 2, 3FM en Radio 5 zijn volgens hem steeds meer stations geworden met daarin ‘luchtigheid, flauwe winacties en hitjes’ in plaats van brengen van belangrijke maatschappelijke thema’s.

Patrick Kicken is van mening dat de beslissingen van Jurre Bosman een belangrijke reden zijn van de ernstige staat waar de ooit populairste van Nederland momenteel in verkeerd.

‘Het stikt van de bedrijven in Nederland waar bewijsdrift van jonge CEO’s met onverantwoorde risico’s en ontactische beslissingen tot het ontslag van veel medewerkers en zelfs faillissementen leidt. Maar het faillissement van deze onnodige kaalslag bij een station als 3FM treft niet alleen haar medewerkers, vooral de luisteraars’, aldus Kicken.

Lees de gehele column van Patrick Kicken op Radio.nl

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*