3FM in teken van verkiezingen

Vanaf vandaag stellen jongeren via de 3FM-app en 3FM.nl/verkiezingen hun vragen aan de lijsttrekkers en politici die langskomen bij de 3FM-jocks in de radiostudio.

Op verkiezingsdag zendt NPO 3FM live uit vanaf het stembureau op Utrecht CS. Tot aan de verkiezingen kan via NPO 3FM door luisteraars prangende vragen gesteld worden voor politici en lijsttrekkers. 3FM-dj’s Domien Verschuuren en Frank van der Lende ontvangen om beurten lijsttrekkers in de studio waar deze vragen beantwoord kunnen worden.

Michiel Veenstra laat luisteraars kennis maken met de muziekliefhebber die in de lijsttrekkers schuilt, Roosmarijn Reijmer neemt alvast een duik in de toekomst met de mogelijke lijsttrekkers van 2021 en Saskia Weerstand en Olivier Bakker onderzoeken waarom sommige jongeren al vroeg politiek actief zijn.

Het leukste stembureau van Nederland
Op verkiezingsdag, woensdag 15 maart, zendt NPO 3FM van 06.00 tot 21.00 uur live uit vanuit Utrecht Centraal. In deze studentenstad gaat een grote groep jonge kiezers voor het eerst naar de stembus. In het hart van het drukste station van Nederland vinden luisteraars, reizigers en stemmers het leukste stembureau van Nederland en brengen ze hun stem uit.

Lijsttrekkers bij Domien en Frank (BNN)

3FM-dj’s Domien en Frank ontvangen vanaf 3 maart om beurten lijsttrekkers in de studio. Van Mark Rutte, Alexander Pechtold tot Marianne Thieme: elk partijgezicht krijgt pittige vragen voor zijn of haar kiezen. Met de speciale programmering van de 3FM-ochtendshow (06.00 – 09.00) en middagshow (16.00 – 18.00) gaan de luisteraars gemotiveerd en met een weloverwogen stem naar de stembus op woensdag 15 maart.

Essential Politics in Michiel (NTR)

3FM-dj Michiel (09.00 – 12.00) laat luisteraars kennis maken met de muziekliefhebber die in onze politici schuilt. Wat zijn de vijf tracks die onmisbaar zijn in deze roerige verkiezingsstrijd? 3FM-dj Michiel Veenstra zoekt het uit en draait ze vanaf maandag 6 maart op NPO 3FM.

Politiek van de toekomst in 3VOOR12 Radio (VPRO) en Saskia & Oliver (KRONCRV)

3FM-dj Roosmarijn duikt in het politieke klimaat van de toekomst. Vanaf donderdag 2 maart voelt ze in 3VOOR12 Radio (21.00 – 00.00) de lijsttrekkers van de toekomst aan de tand: onder andere Lilian Marijnissen (SP) en Dennis Wiersma (VVD) zijn te gast. Deze jonge politici staan hoog op de kandidatenlijst en komen zeer waarschijnlijk na 15 maart in de Tweede Kamer. Wat drijft hen en wat zijn hun plannen voor jongeren in Nederland? Op de zondagavonden (20.00 – 00.00 uur) van Saskia en Olivier schuiven jongeren aan die elk op hun eigen wijze een grote interesse hebben voor de politiek.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*