3FM-dj’s kritisch over anti-arbortusreclame

Deze week komen er spotjes voorbij in het reclameblok van onder andere 3FM tegen abortus. Bij de reclame code commissie zijn veel klachten binnengekomen. Ster wil oppassen voor censuur en heeft de campagne goedgekeurd. 3FM-dj’s Sander, Olivier, Frank en Timur hebben hier zo hun eigen mening over.

3FM-dj Frank zegt “Ik vind het erg dat de Ster dit door heeft laten gaan. En het is frustrerend dat ik en 3FM daar geen zeggenschap over hebben, omdat het zo niet bij onze zender past. Het schuldgevoel dat je wordt aangepraat in dat spotje is heel naar. Discussie is altijd goed, maar dit is echt naar.” 

Sander voegt zich daarbij: “Ik vind het raar dat wij zo’n spot niet mogen weigeren. Wij kunnen toch tegen de Ster zeggen dat we 3FM zijn, een inclusieve zender, dat kan je horen en zien, daar hoort zo’n spot niet bij.”

Olivier zei al eerder op Instagram: “Het mag en kan wettelijk allemaal. Maar het valt vrij rauw op het dak, een zeer eenzijdige boodschap.” Daarom heeft hij een eigen variant gemaakt. 

2 Comments

  1. Radio 3FM DJ Olivier Bakker vind het spotje een eenzijdig beeld geven! Ha, ha, ha laat mij niet lachen! De hele NPO(tv en radio)geven een eenzijdig beeld, namelijk een D66 beeld. Dat wil zeggen; voor massa-immigratie, genderneutraliteit en elke dag doodgegooid worden met klimaatverhalen, zeer negatief over de republikeinse partij en presidenten(Reagan/Bush/Trump)en groot fan van de Democratische Partij zijn(Twan Huijs, Eelco Bosch van Rosenthal, Rick Nieman, Maarten van Rossum) in Amerika zijn en ga zo maar door! En wee je gebeente als je tegen abortus bent!

    Er zijn in Nederland dus ook nog mensen die abortus niet zien zitten! Maar als je als van belastinggeld zwaar overbetaalde 3FM DJ nooit buiten de randstad komt en altijd D66 of GroenLinks stemt dan weet je natuurlijk niet beter.

    In de dikke van Dale kan men naast het woord NPO(zowel televisie als radio) eenzijdigheid(en vooral die van BNNVARA of D66)als betekenis neerzetten! Daarnaast is het mij een compleet raadsel waarom dat 3FM nog bestaat? Een broeinest van talentloze Dj’s die zwaar overbetaald worden. Kost miljoenen aan belastinggeld terwijl er genoeg commerciële radiozenders(radio 538, Veronica, Radio 10, Sky Radio en ga zo maar door) dezelfde muziek draaien.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*