3FM-discjockeys protesteren in minirok tegen aanrandingen

Discjockeys van 3FM doen zaterdag 16 januari vanuit de studio in Hilversum mee aan het protest op de Dam in Amsterdam tegen uitspraken van de burgemeester van Keulen, aldus de NOS. Burgemeester Reker zei tijdens een persconferentie dat vrouwen zich moeten houden aan een gedragscode om te voorkomen dat ze worden lastiggevallen.

Aanleiding voor haar uitspraken waren de massale aanrandingen in haar stad tijdens oudejaarsavond. De discjockeys zullen tijdens het protest in Amsterdam in de studio in minirok aan het werk zijn. “Vrouwen moeten zijn wie ze willen zijn. Of ze nou een tuinbroek draagt of een minirok”, zo zegt een van hen, Wijnand Speelman tegen NU.nl.

“Het maakt niet uit hoe iemand er uitziet, je blijft gewoon met je handen van mensen af”, Enkele jongerenorganisaties van politieke partijen zullen zaterdagmiddag op de Dam ook in minirok protesteren, meldt AT5. Het advies van burgemeester Reker van Keulen om minimaal 1 armlengte van vreemden weg te blijven, leidde tot een grote golf van verontwaardigde reacties in de sociale media.
 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*