1Almere ontvangt Keurmerk Nederlandse Streekomroepen 

Stichting Productie Fabriek Almere, beter bekend als 1Almere, ontving op maandag 18 december het Keurmerk Nederlandse Streekomroepen. Het certificaat werd uitgereikt tijdens een feestelijke bijeenkomst. 1Almere behoort tot één van de acht lokale omroepen in Nederland die het keurmerk in ontvangst hebben mogen nemen. Het is dan ook een bijzondere prestatie. Wethouder Alexander Sprong was bij de uitreiking aanwezig om de omroep te feliciteren.

Professionele lokale omroep
Met de introductie van het keurmerk in 2019 maakte de lokale omroepsector een belangrijke stap richting verdere journalistieke professionalisering. Marc Visch, directeur-bestuurder van de Stichting Nederlandse Lokale Publieke Omroepen (NLPO), zegt daar over “Verlening van het keurmerk betekent erkenning voor het goede werk en de impact in de streek die de omroep weet te organiseren. Met het keurmerk heeft de sector zelf de lat hoog gelegd. Het is goed om te zien dat er weer een omroep is bijgekomen die aan alle criteria weet te voldoen. Daarbij komt dat de omroep dit in een zeer korte tijd heeft gedaan. De omroep bestaat pas vier jaar, dit is dan ook een extra knappe prestatie. Almere mag trots zijn op deze omroep.”
Journalisten Vincent Smit en Nanko Boelman vormen samen de hoofdredactie van 1Almere. Samen namen zij het keurmerkcertificaat in ontvangst. Ze zijn trots op hun omroep: “Sinds de start van 1Almere hebben we ons ontwikkeld tot een onmisbare stem in de lokale media, een prestatie waar we met recht trots op zijn. Dat wij met 1Almere het keurmerk Streekomroepen hebben mogen ontvangen is een beloning voor alle mensen die iedere dag klaarstaan om te bouwen aan onze omroep.”

Over het Keurmerk Nederlandse Streekomroepen
De introductie van het keurmerk maakt de journalistieke kwaliteit en professionaliteit van lokale omroepen inzichtelijk. Het keurmerk stelt objectief toetsbare eisen ten aanzien van onder meer de efficiëntie en het productaanbod, die onafhankelijk worden getoetst door het Keurmerkinstituut. Streekomroepen die op alle criteria voldoende scoren mogen het Keurmerk Nederlandse Streekomroepen voeren bij hun dienstverlening. Het keurmerk is drie jaar geldig en kent een tussentijdse controle halverwege deze periode.

Onder meer de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), het Ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW), de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) en de Nederlandse Lokale Publieke Omroep (NLPO) hebben meegewerkt aan de totstandkoming van het keurmerk.

2 Comments

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*