1,5 miljoen huishoudens hebben een smartspeaker thuis

Nederlandse consumenten hebben inmiddels voor 438 miljoen euro aan slimme speakers in huis. Dit is een stijging van 52% ten opzichte van 2018. Dit blijkt uit de vierde editie van de Smart Home Monitor door onderzoeksbureau van Multiscope onder 6.300 Nederlanders.

Ruim 1,5 miljoen huishoudens in Nederland hebben inmiddels een slimme speaker. Dat is 19% van alle huishoudens. In het merendeel van deze woningen staan de merken Sonos en Google. De Sonos One staat met 5% op nummer één. Dit zijn in totaal bijna 400.000 huishoudens. Op plaats twee en drie staan de Google Home Mini en Google Home.

Bezit slimme speakers

De stijgende naamsbekendheid stimuleert de verkoop van slimme speakers. Twee op de drie Nederlanders kennen één of meerdere merken slimme speakers. Dit is een flinke stijging ten opzichte van 2018 toen nog geen 1 op de 5 Nederlanders van een smartspeaker had gehoord.

Net als in 2018 staat ongeveer een kwart van de bevolking positief tegenover spraakbesturing van apparaten. Een derde van de Nederlanders blijft nog steeds sceptisch over aansturing door middel van spraakcommando’s.

3 Comments

  1. 1,5 miljoen huishoudens hebben dus nu een smartspeaker. Opzienbarend, ik heb er geen en ik zal er ook nooit een kopen. Waarvoor heb je zo’n gadget nodig? Je kan er met spraakbesturing mp3-rjes mee afspelen, of iets van internet opvragen. Maar dat kan ook met een telefoon of met je pc. En er staat ‘spraakbesturing van apparaten’. Ik denk toekomstmuziek, want welke apparaten hebben mensen al in huis om met spraak te kunnen besturen? De verlichting, de gordijnen, de ijskast? Ik geloof er nog niets van. Een hype en een miskoop Kunnen mensen hier ervaringen posten met hun slimme speaker?

    (Off topic)

    Ik heb een uitgebreide webpagina over het leven van de overleden drummer Jay Baar van de Haagse sixtiesband Q65. Gisteren een update geplaatst over zijn eenzame uitvaart in 1990, dertig jaar geleden. Laden van de pagina duurt even.

    http://www.dejongenskamer.nl/jay.htm#update

  2. Ach ja netzo nutteloos als destijds die gebogen tv schermen en 3d tv met die brilletjes en koelkasten lcd scherm om de inhoud te checken

  3. Een slechte ontwikkeling! Dit soort gadgets is een leuke speeltje maar je moet het allemaal niet willen. Het slaat echt te ver door!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*