14e Media Diamant voor visagist Barbara van Munster

Onthulling op 16 Juni op Joop van den Endeplein – Media Park 

Visagist Barbara van Munster krijgt een Media Diamant, dé onderscheiding en erkenning voor medewerkers achter de schermen van televisie, radio of internet. Barbara werd verrast door Irene Moors en Ruben Nicolai tijdens de opnamen van ‘Ik Weet Er Alles Van’ in Studio Aalsmeer. Barbara geldt al ruim 30 jaar lang als een van de beste visagisten van Nederland en is onder meer geroemd vanwege haar werk voor ‘De TV Kantine’ waar ze 12 seizoenen lang de metamorfoses creëerde voor Carlo Boszhard, Irene Moors, Elise Schaap en anderen. Maar ze werkt ook voor talloze andere programma’s waaronder recent de visagie supervisie ‘Make Up Your Mind’ waar BN’ers worden omgetoverd tot drag queens.

De feestelijke onthulling van de Media Diamant plaquette op de speciale Diamantmuur van het Media Park in Hilversum vindt plaats op 16 juni a.s. rond de klok van 17:00 uur.

Juryrapport

De jury van de Media Diamant is unaniem in haar keuze voor Barbara van Munster. Barbara blinkt al tientallen jaren uit door haar tomeloze inzet, geweldig vakmanschap, echte passie en duidelijk aantoonbaar talent; de vier basis-eigenschappen waarop deze onderscheiding is gebaseerd. Onze top van presentatoren, producenten en regisseurs geniet dagelijks van haar diensten als make-up artist en visagist en bij verschillende programma’s maakt Barbara duidelijk het verschil.  Daarbij is Barbara persoonlijk geliefd en populair bij al haar directe collega’s. Een onontbeerlijke eigenschap bij een groepsproces als televisie-maken. Dit alles doet Barbara recht geven op een eindeloze aanwezigheid op het Media Park in Hilversum.

Over Barbara van Munster 

Na het afronden van haar visagie-opleiding in Hollywood startte ze als freelancer waarna ze bij TV Support als visagist aan de slag ging. Hier kreeg ze talloze BN’ers onder haar handen die nog steeds op haar kwaliteiten vertrouwen. Na ruim tien jaar stopte ze om samen met vier collega’s haar eigen make-upbureau te beginnen: Koppig. Tot de dag van vandaag leverancier van visagisten. Momenteel heeft Barbara weer haar make-upbedrijf onder eigen naam waarin ze zichzelf én freelancers verhuurt.

Over de Media Diamant

Met de Media Diamant wordt erkenning gegeven aan bijzondere medewerkers áchter de schermen van radio, televisie en internet. Het initiatief van regisseur Jos Budie werd in 2015 voor het eerst toegekend aan Regie Assistente Ilse Pollen. Hierna viel de eer aan Hoofd Geluidstechnicus Theo Rutten, Senior Geluidstechnicus Paul Raaijman, Projectbegeleider Juliet Wagenaar, Senior Cameraman Peter Bakker, Opnameleider Tommy Byrne, Steadicam Specialist Job Scholtze, Colorist Xandra ter Horst, Grippers Wouter Visser en Berto Oude Veldhuis, Workflow Specialist Martijn Swart, Lichtontwerper Henk-Jan van Beek en Senior Cameraman Ivo Palmen. De prijs bestaat uit een plaquette, ontworpen door Anneke Schat, die wordt geplaatst op de Diamantmuur van het Joop van den Endeplein op het Media Park en een aquarel.  De Media Diamant zal op donderdag 16 juni feestelijk worden onthuld op het Media Park. 

In 2016 werd de Stichting Media Diamant opgericht om de continuïteit van de Media Diamant te waarborgen. De Media Diamant wordt ondersteund door de Gemeente Hilversum, het Media Park en een grote groep van donateurs uit de mediawereld.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*