Paul van der Lugt over de laatste dag van Pim Fortuyn

In mei is het precies 20 jaar geleden dat Pim Fortuyn is vermoord. Naast een AVROTROS-televisieserie komt er ook een nieuw boek uit. In het boek van voormalig radiobaas Paul van der Lugt komen diverse mediamedewerkers, waaronder Merel van Dijk, Herman van der Zandt, Ruud de Wild en Filemon Wesselink aan het woord over de moord op Mediapark Hilversum

Op 6 mei 2002 werd Pim Fortuyn in Hilversum vermoord door Volkert van der G. Dit is het verhaal van die dag, zoals alle direct betrokkenen het toen hebben beleefd.

Op die zesde mei, op de parkeerplaats van het Mediapark in Hilversum, trok een toen nog onbekende jongeman zijn pistool en vuurde zes schoten af op Pim Fortuyn. Die middag was Fortuyn te gast geweest in het radioprogramma van Ruud de Wild. De toen nog twintigjarige Filemon Wesselink had nog een interview afgenomen met de politicus vlak voordat hij het gebouw verliet. Paul van der Lugt, Ruud de Wild en zijn producer Merel van Dijk waren erbij toen er plotseling schoten klonken en Fortuyn in elkaar zakte. Claudia de Breij en Herman van der Zandt zagen hem op het parkeerterrein liggen. Hans Smolders, de chauffeur van Fortuyn, bedacht zich geen moment en rende achter de schutter aan. In dit boek beschrijft Paul van der Lugt van minuut tot minuut hoe de betrokkenen die noodlottige dag hebben beleefd. De laatste dag is een indringende en huiveringwekkende reconstructie.

Het boek is oa te reserveren op Bol.com

5 Comments

  1. Ik zag vanuit mijn werkkamer in het TROS gebouw de arrestatie bij de benzinepomp waarvan ik toen nog niet wist wat er allemaal speelde. Ik dacht nog :”gewoon” iemand die de benzinepomp had willen beroven. Ondanks dat ons TROS gebouw op een paar honderd meter was van het Muziekpaviljoen. Zal ik nooit meer vergeten.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*