11e Media Diamant voor Martijn Swart

Onthulling Media Diamant van Martijn Swart 6 juni op Media Park tijdens ‘It’s A Wrap’ 

Op 6 juni aanstaande krijgt ‘broadcast innovator’ Martijn Swart (43) een Media Diamant, dé onderscheiding en erkenning voor medewerkers achter de schermen van televisie, radio of internet die uitblinken in talent, inzet, passie en vakmanschap.

Martijn werd na afloop van de Grand Prix van Monaco op de Holland Boat verrast door F1 commentatoren Olav Mol en Jack Plooij. Martijn is als partner en mede-eigenaar van Broadcast Rental nauw betrokken bij live verbindingen rond de Formule 1, onder meer voor Ziggo Sport en Grand Prix Radio. Totaal verrast ontving Martijn van Olav Mol een brief van burgemeester Broertjes van Hilversum met daarin de boodschap dat hem deze eervolle vakprijs toekomt.

Martijn Swart begon zijn carrière 20 jaar geleden bij CineVideo Group, waar hij snel doorgroeide tot Video Editor & Tape/LSM-operator. Hij ontpopte zich als een van de drijvende krachten achter het ‘tapeloos’ werken in Nederland en de overgang van Digitale Betacam banden naar televisie maken met digitale files. In 2005 gaat hij freelancen en stelt hij zijn kennis beschikbaar aan andere bedrijven in de rol van operator en consultant en reist hij de hele wereld over. Voor EVS was hij onder meer als workflow-architect verantwoordelijk voor de innovatieve en tapeloze werkwijze van FOX Sports Eredivisie. In 2009 adviseert hij Geert Paul Slee als deze zijn bedrijf Broadcast Rental start. In 2013 wordt hij CTO van het bedrijf. Bij Broadcast Rental spreekt men echter al snel van de ‘Broadcast Innovator’. 

In deze rol is Martijn met zijn team verantwoordelijk voor talloze technische hoogstaandjes in binnen- en buitenland: van draadloze camera’s verstopt in de KNVB-beker, op het podium bij U2 tot de Radio 538 luchtballon van Coen en Sander. Voor de uitzendingen van de Formule 1 verbeterde Martijn een bestaande remote workflow die door maar liefst zeven internationale broadcasters wordt afgenomen. Met recht een Media Diamant dus!

Met de Media Diamant wordt erkenning gegeven aan bijzondere medewerkers áchter de schermen van radio, televisie en internet. In 2015 werd de eerste Media Diamant toegekend aan Regie Assistente Ilse Pollen. Hierna viel de eer aan Hoofd Geluidstechnicus Theo Rutten, Senior Geluidstechnicus Paul Raaijman, Projectbegeleider Juliet Wagenaar, Senior Cameraman Peter Bakker, Opnameleider Tommy Byrne, Colorist Xandra ter Horst en Grippers Wouter Visser en Berto Oude Veldhuis. De prijs bestaat uit een plaquette, ontworpen door Anneke Schat, die wordt geplaatst op de Diamantmuur van het Joop van den Endeplein op het Media Park en een aquarel.  

De Media Diamant zal op donderdagmiddag6 juni, tijdens de It’s a Wrap-borrel op het Media Park, feestelijk worden onthuld.

In 2016 werd de Stichting Media Diamant opgericht om de komende jaren de continuïteit van de Media Diamant te waarborgen. De Media Diamant wordt ondersteund door de Gemeente Hilversum en een groep van donateurs. 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*