100ste aansluiting voor ‘Radio Remember’

Het in juni 2015 gestarte online radiostation ‘Radio Remember’, dat zich richt op dementerende 80 plussers, heeft deze week zijn honderdste abonnee verwelkomd. Het grootste deel van de abonnementen, ruim 80 procent, is afgesloten met zorginstellingen. Particulieren als mantelzorgers en kinderen van dementerende ouders zijn nog in de minderheid, maar initiatiefnemer Machgiel Bakker hoopt die in de komende tijd ook te bereiken.

‘Radio Remember’ zendt dagelijks een programma uit tussen 8 en 22 uur, dat is te beluisteren via een PC of tablet. Het muziekaanbod is een selectie van 3100 titels uit de enorme “getagde” database van muziektherapeut Bakker en is gericht op ouderen die actief de muziek volgden in de jaren tussen 1944 en 1963 en die afhaakten toen de protestgeneratie zijn intrede deed in de popmuziek. 

Het muziekaanbod wordt tweemaal daags onderbroken door een interactief programma voor de bejaarde luisteraars. In de rubriek ‘Muziekvitaminen’ worden zij aangespoord tot meezingen, communicatie, herinneren en associëren, bijvoorbeeld door vragen te stellen over vroeger naar aanleiding van een liedje dat wordt gedraaid. ‘Radio Remember’ heeft als doel om mensen met dementie door middel van muziek plezier te laten beleven en om goede herinneringen en gevoelens te doen herleven – en daarmee de kwaliteit van leven te verhogen. Mantelzorgers betalen 96 Euro per jaar en voor zorginstellingen kost een jaarabonnement 120 Euro. 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*