100e aflevering Parel Radio podcast

Vandaag is de 100e aflevering van de succesvolle NPO Radio 1-podcast Parel Radio verschenen. In drie jaar tijd groeide Parel Radio tot een van de beter beluisterde podcasts van Nederland met bijna 150.000 gebruikers. Parel Radio podcast is een verzameling van documentaires, hoorspelen en andere radioverhalen van verschillende omroepen. Toch is niet iedereen te spreken over het persbericht met dit heugelijke feit.

Initiatiefnemer Stef Visjager begon drie jaar geleden met Parel Radio. “Ik wilde een bundeling maken van mooie documentaires en hoorspelen die op verschillende tijden en plekken zijn uitgezonden. Met als toegift een gesprek met de maker van de ‘radioparel’ van die week. Zo’n podcast bestond nog niet. Dat werd de Parel Radio podcast en het was meteen een succes. Een eerbetoon aan de radiomakers, wiens verhalen weer voor het voetlicht komen.

Mediaspecialist en podcastmaker Elger van der Wel is kritisch op het persbericht van de NPO. In een tweet meldt Van der Wel dat Parel Radio is ‘ingelijfd’ door NPO. Zie:

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*