100.000 YouTube-abonnees voor AVROTROS Klassiek

YouTube-kanaal AVROTROS Klassiek heeft de magische grens van 100.000 abonnees bereikt. Dit hoogtepunt volgt op eerdere mijlpalen; zo zijn er sinds de start in 2008 al meer dan 50 miljoen weergaven behaald. AVROTROS Klassiek is het grootste klassieke YouTube-kanaal van Nederland, met unieke, eigen content in HD.

Omroepensembles
Om dit te vieren trakteerde Hans van den Boom op taart in het Muziekcentrum van de Omroep, thuisbasis van de hofleveranciers van het YouTube-kanaal: het Radio Filharmonisch Orkest en Groot Omroepkoor. Dit koor en orkest staan samen met andere musici en ensembles inmiddels garant voor honderden uren aan muziek.

Hoge kijkduur
AVROTROS Klassiek wordt op YouTube maandelijks door gemiddeld 1,2 miljoen mensen bezocht. Vele video’s zijn inmiddels meer dan een miljoen keer bekeken. De gemiddelde kijkduur bij de klassieke concerten is bijna 12 minuten, wat voor het online publiek op YouTube ongekend hoog is.

De grootste groep kijkers zit tussen de 25 en 34 jaar. Daarmee lukt het AVROTROS goed om ook een jonger publiek te interesseren in klassieke muziek. De meeste kijkers komen uit Amerika en Japan, maar Nederland staat op een mooie derde plek.

Absolute wereldtop
Op AVROTROS Klassiek zijn beelden te vinden van de beste orkesten en musici ter wereld. Complete concerten die samen met NPO Radio 4 worden geproduceerd in de omroepseries Het Zondagochtend Concert (vanuit Het Concertgebouw) en Het AVROTROS Vrijdagconcert (vanuit TivoliVredenburg), maar ook meerdere jaargangen van Janine Jansens Kamermuziek Festival, vele concerten van het Festival Oude Muziek en de concerten tijdens het Young Pianists Festival. Het Radio Filharmonisch Orkest en Groot Omroepkoor, Het Koninklijk Concertgebouworkest, Jaap van Zweden, Jean-Yves Thibaudet, Yuja Wang, The King’s Singers, Jordi Savall, Ton Koopman, Frans Brüggen, Anne Queffélec: het is slechts een kleine greep uit de schatkamer vol HD-concerten.

Bekijk hier het YouTube-kanaal.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*