Providers maken TV-pakket weer duurder

De tarieven voor internet en tv stijgen ook dit jaar weer bij KPN en Ziggo per medio 2019. Het is het vijfde jaar op rij dat de twee grootste internetproviders hun prijzen verhogen. Sinds 2017 zijn de prijzen voor alle internet- en tv-pakketten gemiddeld met zo’n 17% gestegen, dat is in totaal een stijging van bijna € 80,-. Gemiddeld gaat het in 2019 om een bedrag van ruim € 2,- per maand, zo’n € 20,- tot € 30,- op jaarbasis. 

Hans de Kok, directeur Pricewise: “De verhogingen van de tarieven voor de internet- en tv-pakketten zijn opnieuw aanzienlijk. Voor sommige pakketten staat daar een verhoogde snelheid tegenover, voor sommige pakketten niet. Het gaat om prijsstijgingen tot zo’n 6% en dat gaat om tientjes per jaar. Die extra kosten voor internet, tv en bellen komen bovenop de al forse vaste lasten die in 2019 stegen tot maar liefst zo’n € 7.000 ,- voor een gemiddeld huishouden.”

Bron: Onderzoek telecomtarieven Pricewise.nl

1 Comment

  1. Ik heb nog een heel oud basispakket van Ziggo (thans € 48.50/maand, wordt waarschijnlijk 50 of 51). Wellicht moet ik eens een vergelijkend onderzoek gaan doen binnen het aanbod van mijn eigen provider en dat van anderen. Ik zal dan wel technische aanpassingen dienen te laten verrichten. Daar zie ik tegen op. Ben bang dat het dan eerst weer niet werkt en er eindeloos correcties behoren te worden uitgevoerd.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*