Omroep Ongehoord Nederland vergist zich in peildatum

Al deze zomer meldde Minister Slob dat de peildatum een jaar verschoven zou worden, zodat vooral kleine aspirant omroepen voldoende kans krijgen om de ondergrens van 50.000 leden te bereiken. Dit nieuws lijkt aspirant omroep Ongehoord Nederland niet te hebben bereikt. Sterker nog: de omroep denkt dat Slob de peildatum pas gisteren te hebben verschoven

Ongehoord Nederland meldt op haar website: “De peildatum stond op 31 december 2019. Hij wordt 31 december 2020. Dit op het allerlaatste moment verschuiven van de peildatum is een typisch voorbeeld van een onbetrouwbare overheid. Voor de nieuwe toetreders zoals ON! wordt het dus in een keer een stuk moeilijker gemaakt om toe te treden. Wij zijn gedwongen onze strategie te veranderen. ON! zit midden in een campagne om de 50.000 leden te halen die nodig zijn om een aspirant omroep te worden. (En, zoals u kunt zien aan de teller: Dat gaat heel goed, dank u, we zijn er bijna!) En nu, ineens, zegt de minister dus achteloos tegen die lege Kamerzaal: ‘O ja, de peildatum verandert.’ Wat je dan dus doet is vlak voor de finishlijn de spelregels veranderen. Zo ga je toch niet om met de burgers?  Wij van ON! zijn woest!”

De omroep leek in eerste instantie een vliegende start te maken, maar al snel bleken er problemen te zijn met het aanmeldformulier, zodat websitebezoekers zich meermaals konden aanmelden. Mede-initiatiefnemer Haye van der Heijden vertrok door een opmerkelijk radio-interview en ook werden er in een promovideo zaken verteld, die niet op de waarheid berusten. 

2 Comments

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*