Geert Dales eist rectificatie van het NOS-Journaal

Oud-politicus en columnist Geert Dales zegt dat hij bij de Ombudsman van de Publieke Omroep een eis tot rectificatie heeft ingediend met betrekking tot een uitzending van het NOS Journaal.

Het gaat om een onderwerp waarin Cornelia Klaster de gelegenheid kreeg het Tweede Kamerlid Gijs van Dijk te beschuldigen van seksueel, grensoverschrijdend gedrag. Die beschuldiging was al twee keer onderzocht en als ongefundeerd terzijde gelegd, schrijft Dales. Nu opnieuw bevestigd is dat Van Dijk geen blaam treft, de beschuldigingen uit de lucht zijn gegrepen en opmerkingen over zijn gedrag niet zijn politieke maar privé -leven betreffen, is het duidelijk ‘dat ook het NOS-Journaal een immense misstap heeft begaan’ door aandacht te geven aan deze valse beschuldigingen.

‘Kennelijk zonder enig onderzoek en op jacht naar een sensationele primeur (‘niet kapotchecken’) lieten de zelfbenoemde NOS-kwaliteitsjournalisten Ron Fresen en Xander van der Wulp deze mafklapper minutenlang kletsen over Van Dijks vermeende seksueel getinte toenaderingen. Jules de Corte had nog kunnen zien dat dit totale waanzin moest zijn’. In het feit dat Ron Fresen en Xander van der Wulp niet reageren op het verzoek tot rectificatie en ook geen excuus willen maken, ziet Dales aanleiding om een klacht te deponeren bij de NPO Ombudsman. Hij eist tevens dat het item met Klaster wordt verwijderd van de NOS-website.

Bron: Blog Geert Dales

5 Comments

 1. Wel grappig dat de Oud-politicus en columnist Geert Dales Jules de Corte
  noemt in zijn commentaar.
  Misschien kon Jules als ziener voelen als degene loog?
  Omdat blinden hoog aangeschreven stonden in het romijnse rijk als ziener.
  Groeten van de Cultuurzoeker

  • En dat weet jij waarom dat de reden is? Mensen hebben allerlei motieven, ook heel legitieme om niet onder hun eigen naam te reageren. Waar dan ook en hoe dan ook. Gelukkig dat dat kan en niet een of andere dictatoriale ziener het voor het zeggen krijgt. Dan krijg je pas echt veel anoniem verzet.

 2. Geert Dales begint steeds meer te lijken op Lex Kroon, de roemruchte Rotterdamse schrijver die op zijn eigen website schuimbekkend tekeer ging tegen alles wat los en vast zat. Vermakelijk maar meelijwekkend tegelijk.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*