Frits Spits kijkt liever vooruit, achteruit

Frits Spits zit 50 jaar op de radio. In Spraakmakers staan ze uitgebreid stil bij de bijzondere mijlpaal. Toch kijkt Spits liever niet te veel naar het verleden: ‘Ik kijk liever vooruit, dan achteruit. Ik vind het interessant om te kijken wat ik nog kan doen. Dat is ook de brandstof waarom ik het nog volhoud.’ 

11 Comments

 1. De kopregel Frits Spits kijkt liever vooruit, achteruit moet gewijzigd worden in:
  Frits Spits kijkt liever vooruit dan achteruit
  Hartelijke groeten van Nico uit Gouda. 🙂

 2. Lekker uitgebreid artikel. Zijn woorden passen helemaal in de huidige Faustiaans beschaving, grenzeloos persoonlijk streven in de oneindige ruimte. Dit i.t.t bijv de Romeinen en Grieken en hun verering voor het verleden

 3. Waarom schreeuwt die man mij altijd toe, vroeg ik mij ooit af. Was meteen de laatste keer dat ik naar ‘m heb geluisterd. Toen kwam dat debâcle met die Top 2000 (Boudewijn de Groot moest en zou op nummer één belanden…vaag…vaag…vaag…) en toen had ik ’t wel met meneer Ritmeester gehad. Ik vind zijn bijdragen aan Met ’t oog op morgen nog altijd zijn meest interessante werk.

  • Boudewijn de Groot en Lennaert Nijgh schreven Avond voor Rob de Nijs en was opgedragen aan de vrouw van Lennaert, Anja Baks. Maar toen Boudewijn Lennaert z’n vrouw ‘overnam’, zette hij het zelf voor haar op de plaat, aanvankelijk zonder veel succes, maar dat veranderde toen het langzaam opklom als een klassieker in de Top 2000 met als hoogtepunt in 2005 toen het op nummer 1 terechtkwam. Hoezo een debacle? En vorig jaar stond Avond op nummer 8.

   En op debacle komt geen accent circonflexe, dus geen dakje.

   Interessant, maar gaat u verder.

 4. Jimmie de Groot (Ga fietsen met dat kind, die) vond Avond niet echt papa,s beste nummer. Ben ik eens. Ik vind Jimmie veel mooier.
  Als ie maar geen voetballer wordt.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*