‘De jokkebrok pr-strategie van Ongehoord Nederland’

Omroepvereniging Ongehoord Nederland is gestart met haar ledenwervingsactie om in het publieke bestel te komen. De ledenwerving leek alle records te breken, maar vorige week bracht Broadcast Magazine het nieuws dat het aanmeldformulier zo lek als een mandje is. 

Binnen enkele dagen zouden er al bijna veertig duizend mensen lid zijn geworden. Met deze snelheid zou ON al binnen een week de benodigde ledenaantallen hebben bereikt. Iets waar WNL en PowNed al maanden stevig hun best voor doen. Door de fout in het aanmeldformulier is het de vraag of deze nieuwe omroep ook echt deze aantallen heeft bereikt.

In de nieuwe promovideo meldt ON-initiatiefnemer Arnold Karstens dat NPO geen geld over had voor een waardig gedenkteken voor Pim Fortuyn. De werkelijkheid zit anders in elkaar. Het Media Park was niet van de NPO, maar van NOB Vastgoed en niet veel later van toenmalig investeringsmaatschappij TCN. Het was wel een publieke omroepmedewerker, die zich hard heeft gemaakt om een gedenkteken op de plek van de moord de realiseren. In Rotterdam zijn overigens ook diverse en grotere gedenktekens voor Fortuyn te vinden. De plek waar iemand is vermoord hoeft immers niet altijd de beste plek voor een groots gedenkteken te zijn.

Karskens meent in de ledenwerfvideo dat de omroepsalarissen van de NPO te hoog zijn en verwijst in de video naar geparkeerde sportwagens. De NPO en andere omroepverenigingen inclusief hun parkeerlocaties zijn echter op een geheel andere plek gevestigd. Het door Karskens genoemde parkeerterrein wordt gebruikt door de directie van het facilitaire bedrijf United en de top van Media Park Management (waarvan vastgoedbedrijf Pinnacle BV). Beide bedrijven vallen niet onder de NPO. De kans is groter dat de geparkeerde Maserati van ‘raceprins’ en Mediapark-eigenaar Bernard van Oranje is dan van een NPO-presentator.  

Nu WNL zichzelf als vrolijk rechts heeft bestempeld en zelfs Powned voor afschaffing van Zwarte Piet is, lijkt er voldoende ruimte te zijn voor een nieuwe rechtse omroepvereniging. De wijze waarop onderzoeksjournalist Karskens met deze fakenews-video de toegevoegde waarde van zijn omroep wil benadrukken is echter ongehoord.

Zie video: 

14 Comments

 1. Inderdaad “ongehoord” in de zin van “onbehoorlijk”. Voor grote bekken kun je ook beter je oren afdekken of dopjes in doen.

 2. Wat flauw om hier gelijk een soort van stellig in te nemen. Dat heeft deze site niet nodig en daar is ie in mijn ogen ook niet voor bedoeld. Laat een ieder die denkt iets te kunnen toevoegen en graag een omroep wil beginnen dat gewoon proberen. Dan zien we wel of het wat gaat worden of niet. Als je het gaat vergelijken met WNL en PowNed (die beiden best wel goede programma’s hebben gebracht) kunnen ze het qua omroep zijn bijna niet slechter doen.

  • Solliciteert u naar de functie van moderator of zo? Ik dacht dat de vrijheid van meningsuiting nog net iets belangrijker is dan uw opvatting over de zin van deze site. Aanhangers van populistisch rechts maken daar trouwens schreeuwend gebruik van op dit platform. Een beetje tegengas kan dan geen kwaad.

   • @Paul Nee hoor helemaal niet. Ik kan nu een heel verhaal gaan houden over populistisch links. Geen zin in! Vrijheid van meningsuiting is zeker belangrijk. Daar heeft dit niets mee te maken. Spreekbuis.nl brengt gewoon al het medianieuws en daar zit normaal gesproken geen kleur aan. Dat is aan de mensen die er op reageren. Deze kop hoort eerder op een andere mediasite thuis.

    • Medianieuws geen kleur aan? a) Objectiviteit bestaat niet: niet in de wetenschap, niet in de natuur, in de journalistiek al helemaal niet. b) Hoe kun je een mening geven zonder waardebetrokkenheid of waardeoordeel? Ik vind uw commentaar echt luchtledig nu. Slechts van wetenschap zou je een zekere waardeoordeelsvrijheid mogen verwachten, wat met al dat gecorrumpeerde z.g. “beleidsonderzoek” vaak ook niet eens meer het geval is. Als u vrijheid van meningsuiting echt belangrijk vindt, dan moet u zich tevens niet aanmatigen te weten wat er op dit platform wel of niet thuishoort. Waar is trouwens uw achternaam. Velen lijken hier wel te laf om zich met naam en toenaam bekend te maken.

  • @Juul Ik verlang sowieso terug naar de jaren 50/60/70 en ik heb ze niet eens meegemaakt. Deze tijd is helemaal niets aan maar we moeten helaas door.

 3. @Paul Ik ben deze manier van nieuw brengen niet gewend van deze site. Dit mag men natuurlijk helemaal zelf weten. Daar hebben zowel u als ik niets over te zeggen. En de rest maak ik zelf wel uit.

 4. Dat zien we dan vanzelf. Het zal gecontroleerd worden, dus houden ze zichzelf alleen voor de gek als ze rommelen met de aanmeldingen.
  En de verwachte ergerlijke reacties zijn er ook weer. Types die vinden dat een andere mening niet moet kunnen.
  Want die is natuurlijk ‘onbehoorlijk’ etc. Ik wil ELKE mening kunnen horen en dan beslis IK wat ik er van vind. Dat is pas echt behoorlijk.

  • Dat is precies wat ik doe. Waar heeft u een probleem mee dan? IK zeg namelijk niet dat anderen hun mening niet mogen geven op dit forum. Ik lever slechts commentaar, niks meer, niets minder. Als DAT al niet meer kan ….

 5. De diverse media pakken nu eenmaal alles aan om ON in een kwaad daglicht te stellen. Dit klop niet …. dat klopt niet…. en alle personen achter dit initiatief hebben allemaal wel wat. Toch is het in mijn optiek hoognodig dat een dergelijke omroep er komt. Wilders komt niet opdraven in de zgn. talkshows omdat hij nooit en te nimmer kan uitpraten en altijd alleen maar tegenstanders aan zo’n talk-tafel treft. Voor Baudet is dat ook bijna altijd zo….
  Een “verschrikkelijke” Peter Rrrrr de Vries is niet weg te slaan uit die programma’s van zowel publiek al commercieel tot zeer vervelends aan toe. Maar… zal nooit de mond gesnoerd worden… als blaaskaak.
  En zo zijn er nog veel meer (links-achtige) figuren welke geen strobreed in de weg worden gelegd. Maar gaat het over Trump, Brexit, Nexit, overtollige instroom van zgn. vluchtelingen, overlast/misdaad door “allochtonen” (mag je ook al niet zo benoemen tegenwoordig) enz. enz., dan tref je een horde aan meelopers/goedmensen om vooral maar hun zogenaamde gelijk te halen. M.a.w. wanneer je een iets andere mening hebt dan de GL, D666, PvdA e.d. aanhang ben je de pineut en zal je alleen maar afgebrand worden.

  Kortom, de angst voor de mogelijke komst van een omroep welke niet binnen het “omroep-kartel” past wekt angst en weerstand op om vooral die eenzijdige en lang niet onafhankelijke invloeden van de huidige NPO-omroepen te doorbreken.
  (zie nog steeds die haat in de ogen van ene Eva Jinek op TV toen ze het over Trump had en heren als Charles Groenhuijsen en Francisco van Jole welke het nimmer kunnen nalaten om “rechts” te framen… en kapot te praten…)

  Kom er maar in @Paul e.a.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*