Bekende Nederlanders verbannen uit gokreclames 

Het gedoogde beleid

Gokken bestaat al eeuwenlang en ook werd er al enige tijd online gegokt. De overheid droeg eerst een gedoogbeleid tegenover online gokken. Zo werd het niet toegestaan, maar ook niet vervolgd. Op deze manier konden Nederlanders gokken op het internet zonder dat daar in de praktijk boetes tegenover stonden.

Een van de redenen voor een gedoogbeleid was dat het juridisch gezien lastig was om de casino online Nederland praktijken aan te pakken. Zo waren er bedrijven uit het buitenland actief waar de Nederlandse staat weinig over te zeggen had. Daardoor was er beperkte visie op die gokbedrijven.

Het legale beleid

Sinds 2021 is online gokken legaal gemaakt in Nederland. De overheid heeft lang nagedacht over dezebeslissing en er was ook veel kritiek op de beslissing. In de politiek is het moeizaam en duurt het lang om dit soort beslissingen te maken, omdat er altijd tegenstand is. Er moet immers wel een meerderheid zijn die voor de stelling is.

De overheid heeft de beslissing gemaakt om meer invloed en controle te kunnen uitoefenen over gokbedrijven. Ze hebben nu namelijk meer inzicht in wat de bedrijven doen. Ook kunnen ze meer maatregelen treffen die ten goede komen voor de Nederlandse burgers. Eerder gingen mensen naar buitenlandse sites. Dit is buitenspel gezet door de nieuwe wet uit oktober 2021.

Bekende Nederlanders verbannen uit gokreclames

Er is de laatste maanden een nieuwe wet bijgekomen die bekende Nederlanders verbiedt gokken aan te prijzen. Ze mogen niet meer spelen in de reclames, omdat te veel jongeren beïnvloed zouden worden. Wesley Sneijder en Andy van der Meijde zijn bijvoorbeeld uitgesloten van de bekende TOTO reclames. 

De reclames zouden jongeren te veel overhalen om te beginnen met gokken. Hoewel de overheid gokken legaal heeft gemaakt willen ze het wel ontmoedigen. De verwachtingen zijn dat de overheid met meer van dit soort maatregelen komt om het aantal verslavingen te beperken. 

(Mogelijk) Verbod reclames

Er wordt al langer gepraat over een volledig verbod van reclames door de tweede kamer. Veel partijen zijn al voor de stelling dat gokbedrijven geen reclame meer mogen maken, omdat het mensen aanwakkert om te gaan gokken. In de maatschappij staat gokken namelijk vaak in dezelfde rij als roken en drugs gebruiken. Hoewel het niet slecht is voor je lichamelijke gezondheid. Het kan wel slecht zijn voor je mentale gezondheid wanneer mensen het misbruiken. Ook kan het zorgen voor verslavingen en geldproblemen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*