Nieuws

Onderzoek: Nederlanders nog niet enthousiast over smart speakers

- September 11, 2018

Uit nieuw onderzoek van GfK blijkt dat Nederlanders nog weinig heil zien in de slimme spraakassistenten van Amazon, Google en Apple. Minder dan een derde van de respondenten ziet de nieuwe spraaktechnieken als een aantrekkelijke manier om apparaten in huis aan te sturen.

Slechts 3 op de 10 Nederlanders (31 procent) heeft interesse in het bedienen van apparaten via spraak. De resultaten komen uit de nieuwe 'Smart Home Monitor'-rapport van GfK, dat afgelopen juli ruim duizend Nederlander ondervroeg. Wel is ruim acht van de tien Nederlanders bekend met het bestaan van virtuele assistenten. Toch geeft drie op de tien Nederlanders aan dat zij op de hoogte van de mogelijkheden zijn.

AD.nl doet momenteel ook een poll over de slimme speakers. Momenteel geeft slechts 16% aan dit smart speakers handig te vinden. 58% ziet er helemaal niets in.

De spraakassistenten zijn in de Verenigde Staten wel een succes. Hier zijn de speakers al langer op de markt en daarnaast werken de spraakassistenttechnieken van Apple, Amazon en Google in het Engels beter dan de Nederlandse versie.

Onzorgvuldigheden of inhoudelijke feedback? Meld het ons.


« Aantal tv-aansluitingen daalt verder Waarom tech-bedrijven veel geld besteden aan TV »

Deze site is gemaakt door Two Kings en draait op Bolt.