Nieuws

Nieuwe samenwerking tussen NPO en IDFA

Door: NPO - November 13, 2017

NPO heeft samen met IDFA vier films geselecteerd, die onder de titel '2Doc IDFA Primeur' op 20, 21 en 22 november via NPO 2 worden uitgezonden.

Netmanager NPO 2 Gijs van Beuzekom is blij met de nieuwe afspraken: "NPO en IDFA hebben beiden hart voor kwalitatieve documentaires en mooie verhalen. Dit vormt de basis van ons partnership. Tijdens het IDFA gaan veel coproducties van de publieke omroep in première. De NPO maakt deze documentaires graag toegankelijk voor een breed publiek. Dat laten we nu extra zien door een aantal films vrijwel gelijktijdig met de première op het festival uit te zenden op NPO 2. En daar zijn wij trots op. NPO 2 wil die verhalen blijven vertellen. Beeldend, gelaagd en met vakmanschap gemaakt. En niet alleen voor de happy few. Goed gemaakte documentaires spreken een breed publiek aan. En ook jongeren zijn geïnteresseerd in de verhalen die we online in innovatieve vormen vertellen."

Alle vier de documentaires draaien op IDFA mee in de Competition for Dutch Documentary. Het gaat om Pilotenmasker (EO) van Simonka de Jong, Piet is weg (KRO-NCRV) van Jaap van Hoewijk, Independent Boy (VPRO) van Vincent Boy Kars en Alicia (VPRO) van Maasja Ooms.

Onzorgvuldigheden of inhoudelijke feedback? Meld het ons.


« De impact van het nieuwe STER-beleid voor adverteerders AVROTROS komt met nieuwe dramaserie »

Deze site is gemaakt door Two Kings en draait op Bolt.