Oproep

Maak kans op het boek 'Testament van de Pers'

Door: Testament van de Pers - October 11, 2017

Eind vorig jaar bracht Klaas Salverda het boek 'Testament van pers' uit. Het boek bestaat uit meer dan duizend journalistieke fragmenten uit Nederlandse kranten van tussen 1975 en 2015.

Kranten gaven jarenlang doel en richting aan. Net als vroeger de kerk, de bond en de partij. Die tijd is voorbij. Nog een paar jaar en papieren kranten zijn curiositeiten. Intussen fragmenteert de samenleving. We individualiseren en gaan ogenschijnlijk zelfverzekerd onze eigen gang. Maar we missen wel zin en samenhang. Wie wijst bij het afscheid van de papieren krant ons nog de richting?

Daarover gaat het ruim 600 pagina's tellende Testament van de pers. Het bestaat uit meer dan duizend fragmenten uit Nederlandse kranten van tussen 1975 en 2015. Het omvangrijke naslagwerk is thematisch geordend en in chronologische volgorde gezet, met als onderwerpen: de makers van het nieuws, Europese en mondiale politiek, Nederlandse politiek en openbaar bestuur, het oude Nederland, de nieuwe eeuw, religie en het vergeten geloof.

Schrijf je nu in voor de Spreekbuis.nl nieuwsbrief en maak kan op het boek Testament van de Pers ter waarde van van €29,00. De winnaar wordt in de volgende nieuwsbrief bekend gemaakt.

Onzorgvuldigheden of inhoudelijke feedback? Meld het ons.


« Nieuwsuur gaat het land in Spreekbuis.nl zoekt bloggers »

Deze site is gemaakt door Two Kings en draait op Bolt.