12 tips bij de inzet van 2nd Screen

Komend jaar zullen meer TV-producenten second screen toepassingen gaan omarmen. Naast het stijgende aantal televisie programma's met 2nd screen mogelijkheden, zal ook de content op het grote scherm beter op de interactie met de kijker worden aangepast.

Hier mijn 12 tips voor de inzet van Second Screen:

Door: Marc Veuger - September 22, 2014


Trends in H'sum: fuseren, ontslaan en verbouwen

'Gemopper over dure verbouwing NPO-pand,' kopte het AD onlangs. De krant voerde een (anonieme) omroepdirecteur op die zich druk maakte over de vijf miljoen euro die de modernisering van het oude filmcentrum op het Media Park gaat kosten. Een klassiek gevalletje van de pot verwijt de ketel. De omroepen houden met hun verbouwingsdrift zo'n beetje half bouwend Nederland van de straat’

Door: Jeroen Dirks - September 22, 2014


Licht Uit Spot Uit: Kiki Classen

Weet u het nog? Als hoofdpersoon Eddie Veenstra het in Vrienden voor het leven even niet zag zitten, ging hij te rade bij zijn opa. Die oude baas werd gespeeld door Edmond Classen, en hij is de man die er door het verwekken van dochter Kiki verantwoordelijk voor is dat u de naam Wiep Lansberg kent.

Door: Jaap Bartelds (Winq) en Roelof de Vries (BNN) - September 22, 2014


Voormalig KRO complex al bijna 15 jaar leeg

Het oude KRO-pand aan de Emmastraat in Hilversum staat al bijna 15 jaar leeg. De omroep verhuisde samen met de NCRV en AVRO in 2000 naar het nieuwe AKN gebouw aan de ‘s Gravelandseweg.

Door: Redactie - September 22, 2014


De strijd om de rode knop is begonnen

Wat een kijker niet kent, dat mist hij niet, gaat nu nog op voor HbbTV, maar met de nieuwe NOS HbbTV app kan daar wel eens verandering in komen.

Door: Marc Veuger - September 22, 2014


Licht Uit Spot Uit: Chriet Titulaer

Vandaag de dag is wetenschap op tv  steeds meer het domein van goedlachse types als Robbert Dijkgraaf en André Kuipers. Van die knapen die in een paar zinnen met behulp van drie paperclips en een kroonkurk kunnen uitleggen wat een Higgsdeeltje is.

Vroeger had je Chriet Titulaer. Die was niet zo vlot. Hij zou het bij Matthijs aan tafel niet zo goed gedaan hebben. Maar hij had wel een baard. Een baard waar eigenlijk een snor bij zou moeten horen, maar Chriet verdomde het om die te laten staan.

Door: Door Jaap Bartelds (Winq) en Roelof de Vries (BNN). - September 22, 2014


NOS brengt smartwatch app uit

Vandaag heeft NOS de NOS Nieuws app voor smartwatches uitgebracht. De nieuws app is simpel, context-gerelateerd en relevant gehouden. Hiervoor is gekozen om niet gehele artikelen te laten scrollen, maar de woorden één voor één uitgelijnd op een vaste plek voorbij te laten schieten.  De NOS Nieuws-app voor smartwatches bevat in het kort de belangrijkste headlines van het moment. Je navigeert door deze headlines door naar links en rechts te vegen. Tap op een headline om te beginnen met lezen in de snellezer. Je past de snelheid aan door te tappen op het radertje onderin de lezer. De lees-snelheid wordt aangegeven in woorden per minuut (wpm).

Door: Redactie - September 22, 2014


Omroep Max programmering seizoen 2014/2015

Dit jaar geen perspresentatie in Max Studio 23, maar een video met alle radio- en tv highlights voor het seizoen 2014/2015

Door: Omroep Max - September 22, 2014


KRO De Reünie: camerateam getuige van vuurgevecht

In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van KRO De Reünie het spannende verhaal van Laurens die neushoorn-stropers opjaagt in een Afrikaans wildpark. Als het camerateam van De Reünie meegaat met Laurens loopt het echter vreselijk uit de hand: er ontstaat een vuurgevecht waarbij zelfs een dode valt. In De Reünie ditmaal de verhalen van de leerlingen van Examenklas 4 Mavo (1996) van de Dalton Mavo Naaldwijk.

Door: KRO - September 22, 2014


Mikro Gids lanceert nieuwe tablet-app

Mikro Gids komt vanaf deze week met een geheel vernieuwde app: de Mikro Gids marker app. In deze nieuwe app kan de gebruiker zelf programma’s markeren en toevoegen aan zijn of haar persoonlijke kijkplan. ‘Onze huidige doelgroep doet dat nu met een pen of markeerstift in de programmagids. Hier speelt de app nu op in. In de app is het zelf kunnen markeren een van die nieuwe functionaliteiten’, aldus Christel Verhoeven, marketingmanager KRO-bladen. ‘Daarbij krijgt men nog steeds de handige kijktips, zodat men inspiratie opdoet voor een avondje voor de tv en achter de laptop of tablet’.

Door: Redactie - September 22, 2014


Deze site is gemaakt door Two Kings en draait op Bolt.