RTL legt in 2019 meer focus op VOD

RTL Group gaat komend jaar video-on-demand-diensten uitbreiden door een gezamenlijk VOD-technologieplatform te ontwikkelen en door aanzienlijke investeringen te doen in meer lokale en exclusieve inhoud.

- December 6, 2018


Eric Arends nieuwe presentator Bureau Buitenland

Eric Arends is vanaf dinsdag 1 januari, naast Chris Kijne, de vaste presentator van het VPRO-radioprogramma Bureau Buitenland.

Door: VPRO - December 6, 2018


6 Inside en Hart van Nederland in nieuwe vooravond van SBS6

Op 7 januari 2019 lanceert SBS6 een nieuwe programmering voor de vooravond op doordeweekse dagen.

- December 6, 2018


Nieuw boek over geschiedenis van de omroepmuziek in Hilversum

Op woensdag 12 december ontvangt Pieter Broertjes, burgemeester van Hilversum, het 1e exemplaar van de uitgave Ode aan de Heuvellaan – 90 jaar muziek door Inge Jongerman.

- December 5, 2018


Bibliotheken en KRO-NCRV slaan handen ineen voor warme Kerst

KRO-NCRV en de openbare bibliotheken in Nederland gaan deze Kerst een unieke samenwerking aan. In ruim 170 bibliotheken door het hele land staat van 6 tot en met 23 december een 'Joris' Kerstboom'. Dit idee komt voort uit het tv-programma van presentator Joris Linssen waarin hij mensen uitnodigt een boodschap voor een dierbare in de boom te hangen en hun verhaal te delen. In de bibliotheek kunnen bezoekers de komende tijd hetzelfde doen.

Door: KRO-NCRV - December 5, 2018


Betaalde versie van Youtube komt niet van de grond

Deze zomer werd Youtube Premium in Nederland geïntroduceerd. Voor 12 euro per maand krijgt de gebruiker toegang tot YouTube Originals, Youtube Music en hebben alle video's geen reclame pre-rolls meer. Deze formule wordt nu echter grotendeels verlaten en vervangen door een ondersteuning met reclame. Volgens bronnen heeft YouTube Premium niet de verhoopte inkomsten opgeleverd.

Door: Redactie - December 5, 2018


Zilveren YouTube Playbutton voor NTR-jeugdprogramma Het Klokhuis

100.000 abonnees voor Het Klokhuis Youtube-kanaal.

- December 4, 2018


Save the Date: AVA_Net Symposium "audio-archivering"

AVA_Net is de netwerkorganisatie voor audiovisuele collectiehouders in Nederland en organiseert op donderdag 20 juni 2019 weer een gloednieuw AVA_Net Symposium. De locatie is Beeld en Geluid te Hilversum.

Door: Beeld en Geluid - December 4, 2018


(verslag) Bespreking Kamer begrotingsonderdeel media

Gisteren debatteerde de Kamer met minister Slob voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media over het onderdeel media op zijn begroting voor 2019.

- December 4, 2018


Ster start campagne voor online propositie

Ster start vandaag een nieuwe campagne waarmee de verkoper van reclame bij de publieke omroep de deur openzet voor nieuwe klanten. Met de vraag "Is jouw bedrijf klaar voor het grote publiek?" laat Ster zien dat het miljoenenpubliek van de NPO toegankelijk is voor alle bedrijven – groot of klein. Vanaf € 1.000 start je al een online bannercampagne.

- December 4, 2018


Deze site is gemaakt door Two Kings en draait op Bolt.