Paul Witteman presenteert Buitenhof voor het laatst

Op zondag zal presentator Paul Witteman voor de laatste maal het politiek discussieprogramma Buitenhof presenteren.

Door: redactie - December 7, 2018


Brandpunt voor het laatst op tv

Actualiteitenprogramma Brandpunt+ was gisteravond voor het laatst op de buis. Na bijna zestig jaar komt een einde aan het televisieformat en gaat het als online platform verder.

- December 7, 2018


Onderzoek: 44% van verkochte tv’s zijn 4K

Uit cijfers van onderzoeksbureau IHS blijkt dat de consument steeds vaker een grote televisie met 4K koopt.

Door: Redactie - December 7, 2018


Prins Maurits medaille voor Omroep MAX

Zojuist is Omroep MAX-directeur Jan Slagter verrast met de Prins Maurits medaille voor Omroep MAX. De omroep ontvangt de medaille vanwege de belangrijke mate waarin MAX bijdraagt aan een betere beeldvorming in de samenleving van de krijgsmacht en de mensen die er deel van uitmaken. Generaal b.d. Peter van Uhm, zelf ontvanger van de medaille in 2012, overhandigde de medaille op de Zwaluwenberg in Hilversum namens de Koninklijk Nederlandse Vereniging Ons Leger (KNVOL).

- December 6, 2018


Bart van Leeuwen naar NPO Radio 5

Vanaf 13 januari 2019 presenteert Bart van Leeuwen het 'Theater van het Sentiment' op NPO Radio 5. Hij is daarmee de opvolger van Jeanne Kooijmans, die al eerder dit jaar met het programma stopte.

- December 6, 2018


Josylvio best bekeken Nederlandse YouTube-video

Een videoclip van rapper Josylvio uit Naarden is het best bekeken Nederlandse filmpje op YouTube van dit jaar. De video van Catch Up, geüpload in februari, is inmiddels ruim 21 miljoen keer bekeken. Joost Theo Sylvio Yussef Abdelgalil Dowib, zoals Josylvio in het echt heet, versloeg daarmee Kinderen voor Kinderen. Het koor maakte voor de Koningsspelen het lied Fitlala. De bijbehorende video is sinds maart ruim 18 miljoen keer bekeken.

Door: Gooi en Eemlander - December 6, 2018


Youtube Rewind 2018 (VIDEO)

Youtube kijkt nu al terug op het jaar 2018.

YouTube Rewind 2018. Celebrating the videos, people, music and moments that defined 2018. #YouTubeRewind

Door: Redactie - December 6, 2018


YouTube-fenomeen de 'Huilon-man' krijgt eigen VPRO-serie

Joardy Season is een 8-delige online serie gebaseerd op het typetje Harco, beter bekend als de 'Huilon-man' van de Youtube-hit Joardy Film.

- December 6, 2018


Culturele Excursie langs historische omroepgebouwen en het mediapark

Hilversum is de stad van omroepen en architectuur. Onder leiding van de ervaren gids Norman Vervat is er een wandeling door een deel van Hilversum langs (omroep)villa's uit de periode 1870-1940 en diverse oude radiostudio's. Tevens is er een bezoek aan het Mediapark.

- December 6, 2018


Henk Westbroek bij VARA ontslagen door vriendschap Pim Fortuyn

Volgens Westbroek meldde Ton van Brussel (toenmalig RTV-directeur bij de VARA) in 2002 aan aan dat hij te oud was voor Radio 3 en niet de verstandelijke vermogens had om door te schuiven naar Radio 2. Van Brussel zou aan de presentator hebben aangegeven dat zijn vriendschap met Pim Fortuyn ook niet door de VARA geapprecieerd werd. Dat zegt Henk Westbroek in een interview met Patrick Kicken. Henk Westbroek kende Fortuyn goed, aangezien hij medeoprichter van Leefbaar Nederland was.

Door: Redactie - December 6, 2018


Deze site is gemaakt door Two Kings en draait op Bolt.