Artikel 13 en het uploadfilter: een ongeluksgetal

Zou de Europese Commissie het expres gedaan hebben? Het ongeluksgetal kiezen voor een omstreden EU-wetsvoorstel rondom de vernieuwing van auteursrechten?

Door: Menno Weij - December 11, 2018


VPRO Tweeluik: The Facebook dilemma

De prestigieuze Amerikaanse journalistieke rubriek Frontline van PBS heeft een jaar lang onderzoek gedaan naar de impact van Facebook op onze privacy en de democratie, zowel in Amerika als in de rest van de wereld. In dit tweeluik op de VPRO wordt aan de hand van interviews met vele oud-medewerkers van het bedrijf stilgestaan bij de ontwikkeling van Facebook, van de start tot de dag van vandaag. Hoe heeft Facebook uiteindelijk als sociaal netwerk de echte wereld schade toegebracht?

Door: VPRO - December 11, 2018


Beau van Erven Dorens is Omroepman van het Jaar

Beau van Erven Dorens is gisteren uitgeroepen tot omroepman van het jaar. De presentator kreeg de prijs maandag uitgereikt in Beeld & Geluid in Hilversum uit handen van de winnaar van de vorige editie, Eva Jinek.

Door: Redactie - December 11, 2018


Sky Radio en Net5 komen met gezamenlijk Oudejaarsprogramma

Op Oudejaarsavond presenteren Wietze de Jager en Airen Mylene de Sky Radio New Year Top 101, de gezelligste muzikale lijst om 2018 mee af te sluiten en 2019 in te luiden.

Door: Redactie - December 10, 2018


Nieuwe editie Barts Media Run aangekondigd

Dit jaar ging de Bars Media Run niet door, maar vandaag heeft de organisatie wel de 2019-editie bekendgemaakt.

- December 10, 2018


Nieuwe seizoen voor College Tour en M.

Het interviewprogramma College Tour en Margriet van den Linden's talkshow krijgen een nieuw seizoen.

- December 10, 2018


Ontsteking Gerbrandytoren als "Grootste Kerstboom ter wereld"

In IJsselstein is in 2018 de 'Grootste Kerstboom ter wereld' opnieuw ontstoken. De lampjes branden weer nadat in 2017 de zendmast werd getroffen door bliksem en er geen lampjes konden branden. In 2018 is het de 20ste keer dat de zendmast van IJsselstein/Lopik veranderd in een kerstboom gedurende twee weken. De opnames zijn gemaakt door Spreekbuis.nl/AD-verslaggever Raymond de Jong.

- December 10, 2018


Rob Janssen breekt in bij grote radiozenders voor opening stembussen Gouden RadioRing

Verschillende radio-dj's stonden vanochtend versteld toen hun radioshow onverwachts werd onderbroken door een boodschap van 3FM-dj Rob Janssen (alias Rob van de Radio). De nieuwe presentator van de Gouden RadioRing opende hiermee op ludieke wijze de stembussen voor dé radioprijzen van Nederland. Luisteraars kunnen vanaf vandaag via RadioRing.nl stemmen op hun favoriete radioprogramma, -presentator en -presentatrice. De belangrijkste publieksprijzen voor de Nederlandse radio worden samen met de Marconi Awards op donderdag 31 januari uitgereikt in Theater Gooiland in Hilversum.

Door: AVROTROS - December 10, 2018


Whitepaper over de kansen en uitdagingen van Connected TV advertising

Vorige week bracht IAB Europe een whitepaper uit over de huidige status, de belangrijkste kansen en uitdagingen in connected TV advertenties.

Door: Michiel de Vries - December 10, 2018


Ster: ‘Reclamevrije NPO juist grotere concurrent voor commerciëlen’

In Den Haag en Hilversum wordt momenteel druk gediscussieerd of het publieke bestel reclamevrij zou moeten worden. Commerciële zenders en uitgevers zijn al langere tijd voorstander van een NPO zonder reclameblokken. Ster-directeur Frank Volmer meldt aan AD.nl dat een reclameloze NPO niet altijd voordelen brengt voor andere tv zenders.

Door: Redactie - December 10, 2018


Deze site is gemaakt door Two Kings en draait op Bolt.