Hilversum maakt programma 100 Jaar Mediastad bekend

Op 27 februari dit jaar was het precies 100 jaar geleden dat de Nederlandse Seintoestellen Fabriek (NSF) in Hilversum werd gevestigd.

Door: Redactie - April 26, 2018


Edwin Evers benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Evers is vanochtend door burgemeester Peter Snijders van Hardenberg benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Door: Redactie - April 26, 2018


Recordaantal aanmeldingen tiende serie Boer zoekt Vrouw

Een recordaantal van 635 boeren heeft zich aangemeld voor het tiende seizoen van Boer zoekt Vrouw. Hieruit zijn tien boeren geselecteerd die via het programma de liefde van hun leven hopen te ontmoeten. Deze boeren worden zondag 13 mei voorgesteld aan de kijkers (20.20 uur NPO 1). Vervolgens hebben vrijgezellen die het warm krijgen van een van deze boeren twee weken de tijd om een brief te schrijven.

Door: KRO-NCRV - April 26, 2018


EO en Arie Boomsma gaan weer samenwerken

Dat heeft Boomsma gisteravond bekendgemaakt bij RTL Late Night.

Door: EO - April 26, 2018


Jingleweb presenteert de oudste radiotune van Nederland

Over het oude VPRO-programma De Radiovereniging hebben heeft Jingleweb eerder geschreven, maar over de tune nog nooit. En daar is wel reden toe. Want tot nu toe waren titel en uitvoerenden van deze tune nog niet bekend, zelfs niet bij de makers van het programma. Dankzij radiofan Ewout Lamé weten zij nu dat het gaat om het nummer Trinidad Paseo van de Lovey’s String Band.

Door: Jingleweb - April 26, 2018


Avicii documentaire op RTL7

RTL zendt vanavond de documentaire True Stories uit over het leven van Avicii. De Zweedse dj overleed vrijdag op 28-jarige leeftijd.

Door: Redactie - April 25, 2018


Eredivisie Media & Marketing en Beeld en Geluid breiden samenwerking uit

Per 1 juli breiden het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid en Eredivisie Media & Marketing (EMM) hun samenwerking verder uit. Naast het archief van de wedstrijden uit de Eredivisie en Eerste Divisie krijgen dan ook de overige FOX Sports uitzendingen (bijvoorbeeld De Tafel van Kees en De Eretribune) een plek in het archief. Beeld en Geluid maakt deze content toegankelijk via zijn nieuwe dienst DAAN (Digitaal Audiovisueel Archief Nederland), de hoogst mogelijke standaard in digitale content archivering.

Door: Beeld en Geluid - April 25, 2018


AVROTROS maakt nominaties dronefestival bekend

De beste dronefilmers ter wereld hebben de afgelopen weken hun werk ingezonden voor het internationale drone-festival InAir.Amsterdam.

Door: AVROTROS - April 25, 2018


Erik de Zwart lanceert videoplatform 24Trains.tv

Vandaag heeft Erik de Zwart naast zijn boek ook nog een videoplatform voor treinliefhebbers gelanceerd. 24trains.tv is het enige videoplatform in de wereld dat geheel in het teken staat van treinen en treinreizen.

Door: Redactie - April 25, 2018


Youtube haalt 8 miljoen video’s offline

YouTube heeft in de laatste kwartaal van 2017 meer dan acht miljoen filmpjes wereldwijd verwijderd

Door: ANP - April 25, 2018


Deze site is gemaakt door Two Kings en draait op Bolt.