'Oranje' vrouwenfinale best bekeken tv-moment

Met ruim 5,4 miljoen kijkers was de door Oranje gewonnen finale van het EK vrouwenvoetbal de meest bekeken uitzending van deze zomer.

- September 21, 2017


Wilders documentaire vanavond op tv

Op VICELAND gaat deze vanavond 21:00 de documentaire WILDERS in première. Enkele weken geleden wilde BNNVARA een documentaire over Jesse Klaver uitzenden, maar dit ging op het laatste moment niet door. De docu 'WILDERS gaat over de man achter de politicus. Het is de eerste documentaire waarin Geert Wilders openlijkpraat over zijn privé leven, verleden en politieke beweegredenen.

Door: Redactie - September 21, 2017


KRO-NCRV zoekt een Productie Assistent

Voor de afdeling Video zijn wij voor een nieuw programma “Dol Dwaze Depridagen” op zoek naar een: Productie Assistent (F m/v 36 uren per week)

Door: KRO - September 21, 2017


Tv-recensent Angela de Jong pleit voor een frisse najaarsschoonmaak bij RTL

De journaliste meldt in haar AD-column dat RTL4 een probleem heeft. Terwijl deze zender vroeger met herhalingen goed bleef scoren, holt de kijker volgens haar nu naar SBS6, NPO 1 of Netflix.

Door: Redactie - September 21, 2017


Pers en omroep (12): Politiek conflict

Saillante fragmenten over kleine en grote, profetische of de plank misslaande spreekbuizen in de recente omroepgeschiedenis. Opgetekend vanuit het werk van honderden journalistieke geschiedschrijvers in Testament van de pers. Vandaag: ‘Politiek conflict om commerciële televisie’.

Door: Klaas Salverda - September 21, 2017


Frits Bom: “Het ‘blinde kaart’ spel zou zo weer slagen”

Frits Bom was bijna een halve eeuw geleden oprichter van Hilversumse omroepvakblad Spreek’buis. In de jaren ’80 en ’90 was Bom één van populairste presentatoren op de Nederlandse televisie. Wim T. Schippers schreef midden jaren '80 zelfs een lied over Frits Bom. De huidige Spreekbuis.nl-uitgever Richard Otto interviewde de inmiddels 73-jarige Bom. De voormalig Vakantieman doet het als ‘pensionado’ wat rustiger aan, maar zijn uitspraken zijn onder de Spaanse zon zijn er niet minder scherp op geworden.

Door: Richard Otto - September 21, 2017


Buurt Mediapark woedend over 'lichtvervuiling' Ziggo Wall

Bewoners tegenover het Media Park zijn woedend over de onlangs geplaatste Ziggo lichtschermen.

- September 20, 2017


Beeld en Geluid zoekt een Specialist Educatie

Voor de de afdeling Presentatie en Programmering (Unit Museum) zijn we op zoek naar een: SPECIALIST EDUCATIE (40 uur per week).

Door: Beeld en Geluid - September 20, 2017


NPO-programma Het Instituut is beste nieuwe format van Europa

Het Instituut (NTR/BNNVARA), het programma waarin Joep van Deudekom en Rob Urgert 100 proefpersonen aan wetenschappelijke experimenten onderwerpen, is in Berlijn uitgeroepen tot beste nieuwe format van Europa.

Door: NTR - September 20, 2017


De herinneringen van Berend Boudewijn

Berend Boudewijn strooit met anekdotes uit omroepwereld van weleer Bijna zestig jaar werkte Berend Boudewijn als regisseur en presentator voor theater en televisie. Zijn herinneringen daaraan heeft hij nu opgeschreven. Over het ’Hilversum’ van weleer dist hij tal van aardige anekdotes op.

Door: Gooi en Eemlander - September 20, 2017


Deze site is gemaakt door Two Kings en draait op Bolt.