Spoedberaad Nederlandse omroepen met minister Arie Slob

De Telegraaf meldt dat diverse Nederlandse mediabedrijven, waaronder NPO, RTL en Talpa, komende week bij de minister Slob aanschuiven om te praten over de toekomst van de Nederlandse media-industrie. De mediaindustrie staat door internationale concurrentie van onder andere Facebook, Netflix en Youtube zwaar onder druk. Terwijl de Raad voor Cultuur al eerder heeft aangegeven dat de Nederlandse omroepen, zowel publiek als commercieel moeten samenwerken om enige concurrentie te kunnen bieden tegen internationale platformen, lijken de verhoudingen tussen de Nederlandse partijen de afgelopen maanden juiste alleen maar meer onder druk komen te staan, waardoor samenwerking stroef verloopt.

Door: Redactie - June 23, 2018


Tineke de Nooij wil NPO Radio 5 ook op de FM

De NPO-top piekert er niet over om de FM-frequentie van 3FM af te staan het het veel populairdere NPO Radio 5. Diverse prominenten binnen de mediawereld, waaronder Erik de Zwart en Andries Knevel hebben al aangegeven dat NPO Radio 5 op de FM zou moeten en nu heeft ook de 'Koningin van de Nederlandse radio' ook laten weten dat het hoog tijd wordt om NPO Radio 5 een FM-frequentie te geven. De radiopresentatrice vind het onbegrijpelijk dat NPO niet inspeelt op het veranderde radiolandschap.

Door: Redactie - June 23, 2018


20 jaar Jeroen Nieuwenhuize (video)

Gisteren zwaaide Jeroen Nieuwenhuize af als Top 40-presentator . Net als Lex Harding zette ook Jeroen Nieuwenhuize zich op radio en tv twee decennia in voor de Nederlandse Top 40. In het voorjaar van 1998 begint Jeroen met de tv-uitzendingen van de Top 40 bij SBS6. Kort daarvoor was hij gestart als dj bij Radio 538.

Door: Top 40 - June 23, 2018


Arno Kantelberg en Marcel Lucassen op De Perstribune van MAX

Het MAX-programma De Perstribune op NPO Radio 1 ontvangt zondag 24 juni tussen 12.00 en 14.00 uur bladenmaker Arno Kantelberg en voetbalcoach Marcel Lucassen.

Door: Omroep Max - June 22, 2018


YouTube en Facebook voeren betaalde videokanalen in

YouTube en Facebook gaan betaalkanalen invoeren voor sommige videomakers. Bij Youtube beginnen de tarieven bij 5 dollar per maand.

Door: Redactie - June 22, 2018


Patrick Kicken: 'Podcasting is geen radio!'

Op OnlineRadioAwards.nl is het vanaf deze week mogelijk om te stemmen op je meest favoriete online radiostations, podcasts en presentatoren. We zetten komende tijd diverse radiomakers en podcasters in de spotlights. Dit maal: Patrick Kicken.

Door: Richard Otto - June 22, 2018


CvdM organiseert Masterclass Mediawet voor TV-producenten en programmamakers

Donderdag 5 juli houdt het Commissariaat voor de Media een voorlichtingsbijeenkomst ‘Masterclass Mediawet voor televisieproducties’ speciaal voor producenten en programmamakers.

Door: Commissariaat voor de Media - June 22, 2018


(UPDATE) ‘Rob Stenders nieuwe Radio Veronica baas’

Rob Stenders (NPO Radio 2), is door John de Mol gevraagd om de nieuwe zenderbaas te worden van Radio Veronica. De populaire Platenbonanza-dj zou de vrije hand krijgen over Radio Veronica. De radiozender weet -ondanks de komst van Giel Beelen- nog steeds geen nieuwe luisteraars te trekken.

Door: Redactie - June 22, 2018


KRO-NCRV stopt na 60 jaar met Brandpunt

Het actualiteitenprogramma Brandpunt+ van KRO-NCRV houdt binnenkort op te bestaan. De redactie is gisteren op de hoogte gesteld van het besluit dat werd genomen door de NPO.

Door: Redactie - June 22, 2018


De Luizenmoeder wint Nipkowschijf

De populaire AVROTROS-serie was begin dit jaar te zien op NPO 3 en trok op het hoogtepunt 3,5 miljoen kijkers.

Door: Redactie - June 21, 2018


Deze site is gemaakt door Two Kings en draait op Bolt.