Nieuws

AT&T mag mediabedrijf Time Warner overnemen

Door: Redactie - June 13, 2018

Consolidatie van internationale mediareuzen gaat verder. Nu heeft de rechter in de Verenigde Staten goedgekeurd dat telecomgigant AT&T Time Warner mag overnemen.

Dat heeft een rechter in de Verenigde Staten gisteren besloten. Het gaat om een deal ter waarde van 85 miljard dollar dat eerder. seerder op mededingingsbezwaren stuitte, maar nu is bepaald dat de fusie mag doorgaan.

Door de fusie ontstaat er in de media- en entertainmentwereld een nieuwe partij die zich kan meten met partijen als Netflix en Amazon.

President Trump heeft eerder aangegeven tegen de overname te zijn. ‘To much concentration of power’, meldde de Amerikaanse president eerder. Volgens hem zal de media-innovaties hierdoor verminderen en is er een kans dat consumenten meer voor hun AT&T-telecomproducten en -diensten moet gaan betalen. Toch krijgt de deal nu groen licht.

Al eerder werd bekend dat Disney 21th Century Fox wil overnemen en Comcast ook op het bedrijf gaat bieden. Door deze overnames verwacht men verdere en snellere consolidatie van mediabedrijven.

Onzorgvuldigheden of inhoudelijke feedback? Meld het ons.


« (video) Anne Frank Huis in Virtual Reality VI gaat door als Veronica Inside »

Deze site is gemaakt door Two Kings en draait op Bolt.